Clinique 3 stappen

Het Clinique 3 stappen plan, ik denk dat bijna iedereen er al wel eens van gehoord heeft. Voor The Insiders, een Word of Mouth netwerk (mond-tot-mond reclame) mocht ik een setje testen. De Moisturizing Lotion is namelijk vernieuwd. Ik was er benieuwd, en inmiddels zitten er 2 weken op. Tijd voor een eerste indruk.

Ik had al vaker staan kijken naar de producten, maar ik wist niet precies welk huidtype ik had. De 3 stappen systemen hebben namelijk producten die voor verschillende huidtypes geschikt zijn. Na een testje blijkt dat ik val binnen categorie 2, een droog-gecombineerde huid. Mijn t-zone is vettig, ik krijg daar gemakkelijk puistjes maar op mijn wangen heb een droge, trekkerige huid en (zeker in de winter) krijg ik daar velletjes.

clinique 3 stappen stap 1

Het 3 stappen systeem bestaat uit, heel verrassend, 3 stappen die je twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) gebruikt. Stap 1 is de reiniging. Dit doe je met de Facial Soap, welke in een vaste en vloeibare variant verkrijgbaar is. Ik heb de Liquid Facial Soap. Volgens Clinique verlost deze soap van oppervlakkige onzuiverheden en voelt de huid fris en zuiver aan. Het is geen reiniger die je make-up er af haalt, dit dien je voor het gebruik te doen. De Liquid Facial Soap maak je iets nat met je handen, en brengt het dan op je gezicht aan. Je spoelt het af met lauw water (aangeraden wordt om dit 3 tot 5 keer te doen) en dan dep je je gezicht droog. Mijn huid voelt absoluut fris als ik deze soap gebruikt heb, wel vind ik de geur wat tegenvallen, maar gelukkig ruik je dit na het afspoelen niet meer.

Clinique 3 stappen stap 2

De tweede stap is exfoliëren, dit doe je met de Clarifying Lotion. Aanbrengen doe je met een watje, waarmee je 1x over je gezicht gaat. Zorg ervoor dat je niet vaker dan die ene keer over je gezicht heen gaat, want dan is een branderig gevoel gegarandeerd. Er zit ook een flinke hoeveelheid alcohol in het product, gezien deze vrijwel bovenaan de lijst met ingrediënten staat. Nu heeft mijn gewone tonic dit ook, maar die bracht ik maar eenmaal per dag aan. Ik had zeker even een routine nodig, omdat je snel vaker dan 1x over een plek wrijft. Inmiddels doe ik eerst mijn t-zone, en dan mijn wangen. Volgens Clinique zorgt deze lotion voor het vrij maken van dode huidcellen, vuil en overtollig talg. Daarnaast verkleint het de poriën en maakt het fijne lijntjes minder zichtbaar. Na gebruik voelt mijn huid toch een beetje trekkerig. Tussen deze stap en stap 3 poets ik mijn tanden, waardoor mijn huid het iets prikkerige gevoel kwijt kan raken.

Clinique 3 Stappen stap 3 Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Stap 3 is hydrateren. Dit doe je met de Dramatically Different Moisturizing Lotion+. Dit is de stap die vernieuwd is. Dit product is alleen vernieuwd voor huidtypes 1 en 2, voor deze huidtypes is deze stap een lotion. Voor huidtype 3 en 4 is deze stap later pas in gelvorm op de markt gekomen waardoor deze niet gewijzigd hoefde te worden. A little goes a long way, want je hoeft maar een klein beetje van dit product te gebruiken. Gebruik ik namelijk teveel, dan krijg ik het gevoel dat het niet volledig opgenomen kan worden in mijn huid, waardoor er een vetachtig laagje blijft liggen. Met minder heb ik dit niet en trekt het snel in mijn huid. Volgens Clinique zorgt de Dramatically Different Moisturizing Lotion+ ervoor dat de vochtbalans van de huidbarrière herstelt. Je huid wordt zachter en voelt comfortabeler aan. Daarnaast is hij weerbaarder tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wat er dan precies veranderd is aan deze lotion? Het vochtinbrengende aspect schijnt met 50% verhoogd te zijn, zonder olie aan de formule toe te voegen. Het product is aanvullende huidverzorging, wat betekend dat je het kunt (moet) combineren met andere gezichtsproducten.

Zoals ik al zei zit ik inmiddels in de tweede week van het gebruik van deze productlijn. Ik merkte dat na een paar dagen een paar kleine puistjes naar boven kwamen. Nu heb ik altijd wel wat onderhuidse plekjes en bultjes, dus ik maakte mij niet heel erg veel zorgen. Het was ook lang niet zo erg als ik bij andere huidverzorging wel eens gemerkt heb. Nu we week 2 bijna door zijn merk ik dat mijn huid wat rustiger wordt. Hij voelt zacht aan, en een flink aantal van de onderhuidse bultjes is verdwenen. Ik weet dat het minimaal een maand duurt voordat je het echte effect ziet, dus ik ga rustig door met testen.

Mijn oordeel tot nu toe is toch wel dat ik er blij mee ben. Ik durf nog geen eindoordeel te geven, dat komt over een aantal weken wel aan bod. Tot nu toe bevalt het in ieder geval wel.

Voor de Liquid Facial Soap (stap 1) ben je voor een flacon van 200ml €19,60 kwijt. Stap 2, de clarifying lotion kost €22,80 voor 200ML, voor 400ML ben je €33,20 kwijt. Stap 3, de Dramatically Different Moisturizing Lotion+ kost voor een tube van 50ml €26,40. Voor een flacon met pompje a 125ML ben je €50,80 kwijt. En dat is toch wel het grootste nadeel aan deze producten, je bent er redelijk wat geld voor kwijt. Gelukkig hoef je dit niet gelijk uit te geven als je de producten wil testen. Er zijn regelmatig introductie kits te vinden. Ik heb ook een zo’n introduction kit, en daar ben je €31,50 voor kwijt.

9 Reacties aan “Clinique 3 stappen: Nieuwe Dramatically Different Moisturizing Lotion+”

 1. Ik ben deze momenteel aan het testen… En stap 2 brandde in het begin heel erg op mijn gezicht, maar na 2 dagen was dat gevoel gelukkig verdwenen! En nu vind ik dat de fijnste stap van de 3, op de alcoholgeur na, want die is echt wel overdreven sterk!

 2. Pierre Frie (Hilton the first)

  Beantwoorden

  Ik ben ook overtuigd van de doeltreffendheid van het drie stappenplan. In het begin vergt het wat discipline maar na enkele dagen was het gewoon routine. Je hebt echt niet veel van deze producten nodig en dat is mooi meegenomen! De zeep vind ik de max, de lotion blijft me verbazen…..wat er nog op het watje achterblijft….verbazingwekkend! En dan de kers op de taart: een smeuïge crème waar je zuinig mee omspringt maar oh zo zalig aanvoelt…..
  Ik blijf het wel verder gebruiken, ook na deze campagne

 3. Ik heb de 3 steps getest voor @theinsiders.
  Ik ben zeer tevreden met de vernieuwde DDM, had de vorige nog wel dat het een plakkerig en trekkerig gevoel naliet op je gezicht dat heeft de vernieuwde lotion helemaal niet meer. Mijn huid zag er egaler en meer gehydrateerd uit na een paar weken gebruik van de 3 steps van Clinique.

 4. Ik ben het 3-stappenplan ook aan het testen voor The Insiders. Ik ben vooral in de wolken over de facial soap voor de moment. Lekkere geur en verfrissend. Stap 2 ruikt inderdaad best wel veel naar alcohol. Gelukkig vervliegt die geur snel. Het tintelend gevoel wijst er op dat je huid goed gereinigd wordt en dat vind ik een plus. Stap 3 trekt snel in maar de geur vind ik iets minder. Een beetje ‘muf’. Ik heb ook de indruk dat mijn poriën groter worden. Dat vind ik een neveneffect dat me niet echt zint ;-). Kan uiteraard ook door de warmte zijn. Ondertussen smeer ik voort en evalueer binnen een weekje nog eens.

 5. Sinds enkele weken gebruik ik de producten van het Clinique 3 stappen systeem. Via The Insiders heb ik de gelegenheid gekregen om dit product te testen. Erg fijn want Clinique is toch een wat duurder merk en nu kan ik eerst kijken of het bevalt voordat ik de producten aanschaf.

  De structuur van de producten is erg prettig. Stap 1 maakt goed schoon en reinigt goed. Stap 2 droogt mijn huid erg uit en daarom komt stap 3 goed van pas. Stap 3 is een wat vettige crème die zorgt dat mijn huid niet te droog blijft na stap 2.

  Voor ’s nachts vind ik de crème (stap 3) erg prettig, voor overdag minder omdat de crème (naar mijn mening) niet genoeg intrekt.

  Ik moet me er soms wel toe zetten om de producten te gebruiken, het kost iets meer tijd dan even snel een washand over mijn gezicht of alleen even snel onder de douche mijn gezicht wassen. Daarvoor krijg je wel een schone huid terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *