Cookie Dough Cakepops

Door Marjolijn

Ik vind dat het wel eens tijd wordt om de spice in beautynspice tevoorschijn te toveren. Want, tot op heden is er vooral veel beauty op deze website te vinden, en maar heel weinig spice, wat zeg ik: helemaal geen spice.

Eigenlijk vond ik al veel eerder dat het tijd werd om die spice te gaan verzorgen. Jessica vond dat ook. Ik was er ook al wel mee begonnen, maar toen ik mijn foto’s in het document wou voegen waren ze opeens verdwenen. Als sneeuw voor de zon, als een dief in de nacht, als een haasje, afijn, je snapt het wel. Misschien heb ik de foto’s onbewust verwijderd, als excuus om het recept weer te kunnen maken. Al heb ik daar eigenlijk helemaal geen excuus voor nodig. Ik ben namelijk dol op bakken (en koken, braden, mixen, klutsen, eten en gelukkig ook sporten, dat laatste is namelijk wel nodig als ik zoveel eten maak!). Ik kan altijd wel een reden vinden om te bakken en doe dit dan ook veel, heel veel.  Ik bak als ik blij ben, als ik boos ben, als ik verdrietig-gestrest-gehaast-lui (ja, ook dan!)-verliefd-gelukkig-of jarig ben. Een reden om te bakken vind ik altijd wel, en ook als ik die niet heb, dan bak ik.

Maar genoeg over mij, daar maak ik niemand blij mee, waar ik wel mensen -of in ieder geval Jessica zelf- blij mee kan maken is het recept waar ik het in eerste instantie over had willen hebben, namelijk het recept voor cake pops. Niet zomaar cake pops, maar cookie dough cake pops.  Toen ik deze voor het eerst gemaakt had, wou Jessica direct weten hoe ik dat had gedaan. Inmiddels heb ik het recept wat aangepast naar eigen smaak en zijn ze, naar ik heb horen zeggen, nog veel lekkerder geworden. Nadat ik had uitgelegd hoe je de cake pops moest maken, vroeg Jess of ik niet een stap voor stap fotoverslag wou maken voor haar website. Dat vond ik wel een goed idee en ik heb ze dus nogmaals gemaakt. Nu weer: poging twee met foto’s. Hieronder zal je het verslag dan ook kunnen gaan lezen.

Allereerst, de ingrediënten. Met deze hoeveelheden kun je ongeveer twintig cake pops maken, afhankelijk van hoe groot je ze rolt.

Cookie Dough Cake Pops Ingredienten
– 115 gram boter
– 55 gram kristalsuiker
– 100 gram licht bruine basterdsuiker
– 2 eetlepels melk
– 1/2 theelepel vanille-extract
– 115 gram bloem
– 1/2 theelepel zout
– melk chocolade chips, of een melk chocolade reep in stukken gehakt een beetje, of gewoon heel veel (hiervoor heb ik geen exact gewicht, dit doe ik altijd naar smaak. Tip: zorg ervoor dat het niet té veel wordt, anders kun je er straks moeilijk een stokje in drukken)
– gesmolten melk chocolade om in te dippen
– cake pop stokjes. Andere stokjes kunnen ook gebruikt worden. Je kunt er eveneens een bonbon van maken door helemaal geen stokje te gebruiken.

Optioneel:
– witte chocolade of ander strooisel om te versieren.

De bereidingswijze:

Cookie Dough Cake Pops

Je begint met het mixen van de kristalsuiker, de bruine basterdsuiker en de boter. Doe dit totdat het mengsel lekker luchtig is.

Cookie Dough Cake Pops
Vervolgens voeg je de melk en de vanille toe.
Zet de mixer op een lage stand en mix de bloem en het zout door het mengsel. Het beste kun je dit in delen doen, om een grote wolk van bloem zwevend door de keuken te voorkomen (ik spreek uit ervaring, veel te vaak ben ik te ongeduldig, met als gevolg een witte keuken).

Cookie Dough Cake Pops
Wanneer alles goed gemengd is, is het tijd om de chocolade erdoor te roeren. Doe dit gewoon met een lepel, niet meer met de mixer.

Cookie Dough Cake Pops

Nu is het tijd voor de dirty job, rol met je handen kleine balletjes van het deeg, hoe groot je ze wilt is aan jou, zelf maak ik wat kleinere en iets grotere, zodat iedereen zelf kan bepalen hoe groot hij of zij het wil hebben.

Na het rollen plaats je de ballen in de koelkast, zorg dat ze daarin goed hard worden. Doe je dit niet, dan gaan ze geheid van het stokje af vallen zodra je ze in de chocolade gaat dippen.

Cookie Dough Cake Pops

Terwijl de ballen gekoeld worden, kun je de chocolade gaan smelten. Ik doe dit au bain-marie. Zorg dat je genoeg hebt om elk balletje in te kunnen dippen.

Cookie Dough Cake Pops Cookie Dough Cake Pops

Wanneer ze goed koud zijn, kun je in elk balletje een stokje duwen. Dit doe ik door eerst het topje van het stokje in de chocolade te dippen en deze vervolgens in de bal druk. Wees hier voorzichtig mee, wanneer je te hard duwt kan de bal scheuren. Zorg dat je hem daar duwt, waar geen chocoladestukje zit, zit deze er wel, dan kan de bal eveneens gaan scheuren. Zorg dat het stokje er diep genoeg in zit, maar niet te diep.

Cookie Dough Cake Pops
Ik heb ze daarna nog weer even in de koelkast gezet en het chocoladedippen in drie rondes gedaan zodat het niet zo was dat, wanneer ik bij de laatste paar aan kwam, deze niet meer koud waren. Het dippen gaat vervolgens heel makkelijk. Dompel de ballen helemaal onder en draai het stokje vervolgens boven de pan om overtollige chocolade eraf te laten druppen. Zet het stokje daarna in een cake pop houder. Wil je hem versieren met bijvoorbeeld chocolade snippers, dan kan dat nu.

Cake Pop Cookie Dough Cookie Dough Cake Pop

Als je geen cake pop houder hebt, kun je de cake pops ook gewoon omdraaien en op een bordje zetten, dat vind ik misschien nog wel mooier. Nu is het alleen nog een kwestie van de cake pops weer in de koelkast te zetten en deze daar te laten tot het moment van opeten.

De cake pops zijn luchtdicht verpakt en gekoeld in de koelkast tot een week te bewaren maar, waarschijnlijk halen ze dat niet eens!!
Enjoy!

X Marjolijn

13 Reacties aan “Cookie Dough Cake Pops”

  1. Ze zijn ook echt overheerlijk! Ik ben blij dat ik niet meer thuis woon, want m’n zusje staat zo ongeveer ieder weekend in de keuken lekkere dingen te bakken haha!

  2. Ah, yummie! Ik heb nog nooit cakepops gemaakt, maar ik heb ze al veel voorbij zien komen! Ik krijg er meteen trek van, hihi. :) Binnenkort ook maar eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>