Essence all about matt!

Ik gebruik hem inmiddels al een tijdje, de Essence All About Matt! Fixing Compact Powder. Al een paar jaar ben ik fan van mijn MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder, maar op mijn verlanglijstje stond ook sinds deze uit is de pressed powder versie ervan. Maar het prijskaartje wat hier aan hangt is niet al te laag, en toen ik deze in de winkel zag moest ik hem uitproberen.

Stiekem heb ik het al een beetje verklapt natuurlijk, want ik gebruik deze poeder dus al een poosje. Hij is ook al een paar keer voorbij gekomen in het lijstje met gebruikte producten bij looks. Het is een budget variant van de MAC Prep + Prime Tansparant Finishing Powder in de pressed versie. Een poeder die je gebruikt om je foundation te setten.

Essence all about matt!

De poeder komt in een plastic verpakking, niet al te luxe, maar dat kun je ook niet verwachten van een budgetmerk als Essence. Het poeder zelf is wit in de verpakking, maar op de huid zie je dit niet. Het geeft dan ook geen kleur of dekking af, maar maakt je foundation (of gezicht mocht je geen foundation gebruiken) mat. In het poeder zit een klein patroon aan de onderkant, maar verder is hij glad.

Bij gebruik wordt je gezicht niet ultra mat, de glanzende plekken op bijvoorbeeld je t-zone worden wel een stuk minder, maar ik blijf het toch een klein beetje zien. Ik dan, want als ik iemand vraag of mijn gezicht glimt dan vinden ze het allemaal mooi mat. Gedurende dag merk ik wel dat mijn gezicht op mijn t-zone iets meer gaat glimmen, maar ik moet daar ook eerlijk bij zeggen dat ik dit vrijwel altijd heb. Gelukkig is het met dit product niet erg als je even bij moet poederen, ik krijg er geen cake effect mee. Zeker niet als je maar dunne laagjes gebruikt. Alleen tijdens de echt warme dagen die we deze zomer gehad hebben, die van rond de 30 graden, daar heeft de poeder wat meer moeite mee, maar dan draag ik persoonlijk ook bijna nooit foundation. Veel te warm!

En het beste? Je bent net geen drie euro kwijt. De Essence All About Matt! mag je al door de alarmpoortjes meenemen als je €2,99 bij de kassa betaalt. Geen geld toch? Hij zit bij mij inmiddels in mijn dagelijkse routine.

7 Reacties aan “Essence All About Matt! Fixing Compact Powder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *