Etos Colour Balm

Klaar voor de zomer met Etos luidde de titel van het persbericht. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het de ‘standaard’ zonnebrand producten zouden zijn, maar niets is minder waar. Etos komt namelijk met een hele leuke limited edition die vanaf eind mei in de winkels ligt. Ik kreeg van Suzanne voor mijn verjaardag 2 van de 5 colour balms uit deze collectie. Hier was ik erg benieuwd naar, want mijn Clinique Chubby Stick Intense is net zo’n soort balm, en die bevalt heel goed. Zouden deze colour balms van Etos dat ook doen?

Etos Colour Balm

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. De Clinique Chubby Sticks zijn duur en schaf je niet zomaar even aan. De Etos Colour Balm is dat gelukkig niet! Voor €3,99 heb je er al eentje in je bezit.

Ik heb dus twee kleuren, een oudroze achtige kleur, en een koraal tint. De balsems hebben een nummer, maar die zit alleen op de krimpfolie om de colour balm heen. Ik heb nummer 02 en 03, maar welke van de twee bij welk nummer hoort weet ik niet meer.

Etos Colour Balm Swatches

Ik had verwacht dat de kleuren niet zo heel erg intens zouden zijn, meer zoals de eerste versie van de Chubby Stick. Op mijn hand zijn ze echter absoluut heel mooi gepigmenteerd. Nu is het altijd nog de vraag of dit op de lippen ook zo over komt.

Etos Colour Balm Etos Colour Balm Swatch Etos Colour Balm Swatch

En ja hoor, ook op mijn lippen laten ze een mooi laagje kleur achter. Ze zijn prima op te bouwen in kleur, dus als je een wat minder ‘heftig’ kleurtje wil breng je gewoon iets minder aan. De koraal kleur heeft een hele zoete geur die je ook flink ruikt als je hem op brengt. Eenmaal op je lippen ruik je het niet zo erg meer. De roze heeft een stuk minder geur. De balsems drogen mijn lippen niet uit en houden het zeker een paar uurtjes vol. Na een maaltijd moet je ze wel weer bijstiften.

Als de punt van het potlood op raakt hoef je gelukkig niet met grote puntenslijpers aan de slag, het zilveren gedeelte aan de onderkant kan draaien waardoor de stift omhoog komt. Handig!

Al met al ben ik zeer tevreden met deze producten, een fijn prijsje, goede pigmentatie, niet uitdrogend en blijft redelijk zitten. Good job Etos!

13 Reacties aan “Etos Colour Balm”

  1. Wat zijn ze mooi! Ik had eerlijk gezegd weinig van deze color balms verwacht, maar ik vind de kleuren erg mooi. Fijn dat ze ook op te bouwen zijn, want ik ben wel van de felle kleurtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *