favoriete oogschaduwkwasten

We hebben allemaal wel onze favorieten, in alles. Zo ook ik. Vandaag laat ik jullie zijn wat mijn musthave oogschaduwkwasten zijn. Natuurlijk is dit niet alles, maar dit zijn wel de meest favoriete oogschaduwkwasten die ik bijna iedere keer gebruik!

favoriete oogschaduwkwasten blending brush favoriete oogschaduwkwasten

We beginnen met de meeste essentiële kwast in mijn ogen. Een blendingkwast Ik gebruik meestal mijn Sigma ss224 (ja, mijn Sigma kwasten zijn nog van de oude nummering!) welke overeenkomt met E40. Iedereen heeft een blendingkwast nodig in mijn ogen. De randen van je oogschaduw naadloos in je huid laten overlopen? Dat doe je met onder andere een blendingkwast! Het grootste nadeel van deze kwast vind ik dat hij nog altijd haartjes los laat, verder vind ik het echt een top ding.

217 favoriete oogschaduwkwasten

Mijn tweede favoriet is toch wel een kwast als de Zoeva Soft Definer, de Sigma E25 (of de oude naam SS217) of de M.A.C. 217. Ik gebruik altijd zo’n soort kwast voor het aanbrengen van mijn transition color in mijn crease. Het fijne aan deze kwast is dat hij kleur aanbrengt, maar tegelijkertijd ook blend. Ik gebruik dit soort kwasten echt heel erg veel in mijn looks.

favoriete oogschaduwkwasten zoeva 229

Pas sinds kort favoriet, maar niet meer weg te denken uit mijn routine is de Zoeva 229 Eye Finish. In het begin wist ik niet zo goed wat ik hier mee moest, het bracht niet lekker kleur aan, blendde wel maar daar gebruikte ik mijn blendingkwast vaak voor. Toch is dit heel langzaam een favoriet geworden, en ideaal om kleur lichtjes aan te brengen terwijl het mooi geblend wordt. Zeker met donkere kleuren pak ik het liefste deze kwast, omdat je de kleur goed op kunt bouwen zonder vlekken te krijgen waarbij je een eeuwigheid moet blenden.

favoriete oogschaduwkwasten pencil brush

Een pencil kwast kan niet ontbreken in mijn ogen, ideaal om kleur aan te zetten in de outer-v, maar ook voor onder het oog. De Sigma E30 (SS219) vind ik hier erg fijn voor, maar ook de Zoeva pencil versie is favoriet!

favoriete oogschaduwkwasten shader brush

En als laatste, om een oogschaduw op mijn ooglid aan te brengen, een standaard kwastje. Deze heeft iets langere haren en is de Zoeva Shader brush. Maar alle soortgelijke kwasten werken goed, hier heb ik niet echt een favoriet voor. E.L.F. heeft bijvoorbeeld ook fijne, goedkope kwastjes.

Het was moeilijk om maar 5 favorieten te kiezen, een eyeliner kwastje mist eigenlijk in deze lijst, maar ook de Zoeva Eye Blender is een kwast die ik vaak gebruik, voornamelijk voor de highlighter onder mijn wenkbrauw. Wat zijn jullie favoriete kwasten?

6 Reacties aan “Five on Friday – Mijn 5 favoriete oogschaduwkwasten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *