I have to admit, ik ben een nagellakjunkie. Ik bezit over de 300 lakjes maar een van mijn favoriete finishes blijft toch de flake nagellak. Flakes zijn kleine stukjes folie die van kleur veranderen in verschillende soorten licht. Er zijn inmiddels al heel wat merken gespot met een flake nagellak in hun assortiment. Maar Queen of the flakes blijft toch wel Nfu Oh. Nfu oh heeft verschillende kleuren flakies maar een van de bekendste soort flake is toch wel #038. Vandaag wil ik jullie met deze lak kennis laten maken.

Hierboven zie je #038 als topcoat over een zwarte basislak. De flakelak zelf is namelijk transparant. De flakies komen het beste tot hun recht als je ze over een donkere lak lakt, maar ik ben zelf ook weg van een paarse basis met deze lak. Het is echt een beetje experimenteren. De foildeeltjes verkleuren dus in het licht, ze hebben geweldige gele, groene maar ook oranje kleuren. En als je je vingers een beetje anders houdt is het zelfs mogelijk om mooie rode flakies te zien.

Zijn ze niet gaaf? Ik ben er echt weg van. Tijdens het dragen van deze manicure kreeg ik de opmerking “Wat heb jij voor een disconagels!”. Je valt dus zeker op met deze nagellak.

Nfu Oh is verkrijgbaar bij de webwinkel van NailXL, namelijk Nagelgroothandel.nl. De flakes van Nfu Oh zijn daar te koop voor €7,97 excl. btw. Redelijk aan de dure kant dus. Wil je een goedkopere versie hebben dan kun je kijken naar bijvoorbeeld Golden Rose, zoek dan naar de Scale Effects. Dit zijn de flake-lakken van Golden Rose. Op Google vond ik de website van Golden Rose waar deze lakken verkocht worden voor een actieprijs van €2,50. Ik heb echter geen ervaring met deze webshop. Ook Essence heeft een flake in hun assortiment, hier heb ik op mijn andere website, Nailoholic, van de week een post over geschreven.

10 Reacties aan “Flakies”

  1. Ik wil echt zo graag flakies hebben! Ik keek op de site van Golden Rose, maar ik heb geen idee hoe ik ze daar moet bestellen. Ik kan nergens een winkelmandje ofzoiets vinden..

  2. Ik heb pas de flakies van Nfu Oh en Golden Rose vergeleken en er was geen enkel verschil te zijn. Hoewel ik de potjes van Nfu Oh 100 keer mooier vind, ga ik toch voor de goedkope versie. De shop van Golden Rose ken ik ook niet, maar ik ken wel een andere site waar ze ze ook voor 2,50 verkopen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *