Sleek Oh so Special look

Eerder deze week liet ik jullie mijn derde Sleek Oh So Special look zien, en van deze look had ik een foto-tutorial in de planning staan. Halverwege had ik niet het gevoel dat hij zou slagen, maar ik ben erg blij met hoe de look uiteindelijk geworden is. Benieuwd hoe? Lees verder!

Sleek Oh So Special Look Foto Tutorial
  • Breng een basis aan, ik gebruikte MAC PaintPot Painterly over mijn hele ooglid, tot aan mijn wenbkrauw. Vervolgens gebruikte ik NYX Jumbo Eye Pencil in Milk over mijn ooglid tot mijn crease, zodat de kleuren nog beter over zouden komen.
  • De lichtbruine matte kleur breng je aan in je crease, zorg ervoor dat het goed geblend is, en voornamelijk aan de bovenkant bij je wenkbrauw. Deze kleur zorgt ervoor dat de overgang straks mooi is.
  • Met een ietwat vochtig kwastje pak je de donkerste peach/roze kleur uit het palette, en deze breng je op de eerste helft van je oog aan, tot net iets voorbij de iris. De binnenste ooghoek laat je leeg, hier gaan we later mee aan de slag.
  • De donkerbruine, matte kleur brengen we aan op het laatste 1/3 gedeelte van het ooglid, je mag hem ook lichtjes aanzetten in je crease. Maak je nog geen zorgen over het blenden, dat regelen we zometeen.
  • De donkerpaarse, matte kleur brengen we aan in de outer-v en in de crease.
  • Nu is het tijd om de boel een beetje te gaan blenden! Ik bracht met een tapered blendingbrush ook wat van de lichte peachy kleur aan boven het paars in mijn crease. Als je wat van de tinten kwijt raakt mag je deze weer iets aanbrengen tot je tevreden bent met het geheel.
  • De lichte peachy kleur brengen we aan in de ooghoek. Ik gebruikte een mat witte losse oogschaduw en bracht deze aan onder mijn wenkbrauw, maar hiervoor kan ook de matte cremekleur uit het palette gebruikt worden
  • Je kunt het hierbij laten, maar ik bracht de paarse en de bruine tint onder het oog aan, en gebruikte voornamelijk de donkerbruine tint. Met het nog wat vochtige kwastje wat we voor de peachy tint gebruikte brengen we in het binnenste gedeelte van het onderste ooglid ook wat aan.
  • En dat zijn de oogschaduwtinten! Ik gebruikte de zwarte oogschaduw als eyeliner, ik maakte mijn kwastje wat nat en ging over het randje van de oogschaduw. Ook binnen in mijn oog gebruikte ik deze. Met een droog kwastje kun je nogmaals over de eyeliner heen gaan waardoor hij net iets zachter wordt. Zorg ervoor dat als je in je waterlijn ook de zwarte oogschaduw aanbrengt je dit ook naar onder je ogen blend!

En dat was het. Dit zijn de stappen die ik nodig had om tot de derde Sleek Oh So Special look te komen.

Zouden jullie vaker van dit soort tutorials willen zien?

7 Reacties aan “Fototutorial – Sleek Oh So Special Look 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *