Afgelopen vrijdag én zaterdag vierde ik Sinterklaas. Zeker bij mijn ouders is dit altijd hét feest van het jaar. Daar trekken we lootjes en maken we een gedicht. Het is dé tijd om iedereen lekker te kakken te zetten en een beetje te jennen met de dingen die ze afgelopen jaar gedaan hebben. Bij mijn vriend vieren we het met zijn familie en voornamelijk voor ons neefje en nichtje. Benieuwd wat ik gekregen heb?

sinterklaas cadeaus

Dit jaar had ik eigenlijk een thema en vroeg ik allerlei dingen voor in huis. We wonen er al twee jaar, maar toch is het nog een beetje ongezellig en ben ik altijd op zoek naar leuke vaasjes, kaarsen en kaarsenhouders. Van mijn schoonmoeder kreeg ik op de vrijdag een mooie zilveren kaarsenplateau, waar ik al een tijdje naar op zoek was, en drie zilveren kaarsenhouders en 4 kleine stompkaarsjes voor in die houders.

sinterklaas cadeau zilveren kaarsenplateau ikea

Als eerste dus dit zilveren dienblad/plateau. Hij is van de Ikea en heerlijk simpel. Ik was dus al een tijdje op zoek naar zoiets, ik was er al een aantal tegen gekomen, maar dan zit er vaak een barok patroontje in en dat vind mijn vriend echt niks. Vooral omdat ons huis heel strak en redelijk modern ingericht is, en hij dat dan niet vind passen. Deze is dus perfect!

sinterklaas cadeau sinterklaas cadeau

Verder kreeg ik dus deze zilveren kaarsen/waxinehouders. Ik vind de uitsnede erg gaaf, die met de ronde zijn wat kleiner als die met de rechthoekige uitsnede wat een leuk effect geeft op het dienblad. De kaarsjes die in deze waxinehouders zitten zijn kleine witte stompkaarsjes, maar de houders zijn specifiek geschikt voor de kaarsen in glas die de Ikea ook verkoopt. Alles is overigens van de Ikea.

Op zaterdag vierde ik het dus bij de familie van mijn vader, en daar trekken we altijd lootjes. Zoals ik al schreef is het een hele happening, we zijn met 16 man (en 2 kinderen) en iedereen krijgt een gedicht en sommige ook een surprise. We kopen altijd voor ongeveer € 15,- cadeautjes van het verlanglijstje, maar de gedichten zijn eigenlijk wel het belangrijkste haha. Eigenlijk is het ieder jaar weer hetzelfde, mijn ene oom komt in 50% van de gedichten voor, mijn andere oom overigens ook en ook mijn vader wil wel eens voorkomen in andermans gedichten. Er is altijd wel 1 iemand die begint met lieve, grappige, leuke, knappe etc. etc. en er is ook bijna altijd 1 gedicht wat ook zo begint, en dan in de eerste regels dat het er echt staat omdat iedereen gelijk begint met roepen dat dat er niet kan staan. En vervolgens wordt er van alles breed uitgemeten, worden er grove grappen gemaakt en iedereen wordt wel een beetje te kakken gezet. Gezelligheid ten top! Dit jaar had mijn moeder mijn lootje getrokken en kreeg ik ook dingen voor in huis. En een mooie cactus surprise, van cocktailprikkers in piepschuim, omdat planten bij mij dood gaan of de katten ze slopen haha.

sinterklaas cadeaus

Als eerste deze vaas van gerecycled glas, ik wil ook graag nog een grote variant, maar deze is ook erg leuk. Excuse de steeds stoffigere tafel, hoogglans trekt altijd zo lekker stof aan…

sinterklaas cadeau's

Verder kreeg ik deze geurkaas in glas, ook blauw want dat is onze accentkleur in huis. Het glas is trouwens bijzonder zwaar en ook leuk om straks als de kaars die er nu in zit op is te vullen met een andere kaars.

sinterklaas cadeau's

Als laatste kreeg ik dit leuke witte vaasje met reliëf. Hier is een hele serie van, en ik wil er graag nog een paar bij. Sowieso de grote versie staat op mijn lijstje, maar ook de wat bredere kleine versie vind ik leuk. Alle cadeautjes van de zaterdag komen van de HEMA, dus mijn moeder had het erg gemakkelijk haha.

Hebben jullie Sinterklaas gevierd? En wat hebben jullie gehad? Ik ben heel erg blij met mijn cadeaus, en vind het ook erg leuk dat het allemaal bij elkaar past. Goed gedaan Sinterklaas!

5 Reacties aan “Home – Dag Sinterklaasje!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *