Mijn vriend en ik willen heel graag samenwonen en zijn dan ook druk op zoek naar een huisje. En ondertussen ben ik alvast inspiratie voor onze inrichting op aan het doen. We hebben al wel een idee wat we willen qua meubels en kleurgebruik, maar een beetje inspiratie voor indelingen en accessoires is nooit weg. Ik breng dan ook graag wat tijd rond op websites als Pinterest en Welke. Vandaag een paar van mijn inspiratie plaatjes.

Mijn home inspiratie, waar komt dat vandaan? Ik ben absoluut niet zoals mijn moeder. In haar interieur vind ik niet echt inspiratie. Het is wel strak, maar niet echt modern en gewoon net niet waar ik van houd. Ze is wel goed met accessoires, decoreren kan ze als geen ander, en ze loopt vaak voor op de trends. Die huisjes voor Kerst die je nu overal ziet, die had zij jaren geleden al staan. Een heel dorp stond in de vensterbank, inclusief sneeuw van watten. Nu niet meer, want nu het overal te vinden is en je het overal ziet vind ze het niet leuk meer. En zo gaat het iedere keer wel. Maar die creativiteit is naar mijn zusje gegaan. Ik heb er niet het gevoel voor.

Waar ik wel van houd? Een strak zwart/wit huis met moderne meubels en één accentkleur.

1. Strakke witte werkkamer
Het is wel een beetje saai zo en ik zou er zeker nog wat accessoires in de accentkleur die we kiezen aan toe willen voegen. Maar wat werkt zo’n strak en opgeruimd bureau. Ik zou zelf een plank ophangen en daar wat eigen werk of mooie posters op zetten. Die vloer is trouwens echt geweldig.

2. Negatieve lampen
Hoe leuk is dit, en het enige wat je nodig hebt is een lamp, lijm en oude negatieven van een fotorolletje. De lampen die je op deze afbeelding ziet lijken heel erg op (of zijn) de grönö lampen die de Ikea verkoopt. En die zijn maar €5,- per stuk.

3. Theelichtjes, maar dan anders
Theelichtjes, ik zou ze zelf alleen maar in een glaasje gezet hebben. Maar ook met een simpele kleine aanpassing zijn theelichtjes leuk om gewoon op een schaal te zetten.

1. Accentkleur en plank met lijsten
Kijk, dit bedoelde ik bij de eerste afbeelding van de vorige set. Zo’n plank met lijstjes en andere accessoires is heel makkelijk samen te stellen. En een voordeel: Je hoeft niet je hele muur aan gort te slaan om de lijsten op te hangen, alleen de gaten voor zo’n plank zijn nodig.

2. Zwevende kastjes
Ikea heeft de Besta serie, en daar zitten ook van die hangende kastjes onder. Dit is wat mijn vriend en ik graag zouden willen als “tv-meubel”. Onder de kastjes willen we dan een led-strip aanbrengen, hierdoor komt er licht vanonder de kastjes en dat geeft een leuk effect. En die led-strips zijn super easy te bevestigen. Je hebt ze namelijk gewoon op een plakstrip. Sowieso ben ik echt weg van dit interieur, zo’n witte vloer vind ik zo mooi. Nadeel is wel dat je er alles op ziet en dat het leggen van wit laminaat een ramp schijnt te zijn.

3. Drijvende kaarsjes
Dit vind ik er zo leuk uit zien! Drie glazen vazen, gevuld met water, een bloem en een paar simpele stenen om de bloem op zijn plaats te houden. En om het af te maken een drijfkaarsje bovenop. Simpel, maar wel erg geslaagd.

Kunnen jullie ook zo lang op sites al Pinterest rond bladeren en dromen bij andermans interieur?

De afbeeldingen zijn gevonden op sites als Pinterest en Welke.
Ken je de originele bron? Laat het me weten, dan plaats ik hem!

6 Reacties aan “Home Inspiratie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *