Een ingescheurde nagel, ieder meisje weet wel hoe vervelend dit is. Heb je net al je nagels op een lengte en dan stoot je tegen iets aan waardoor je nagel inscheurt. Vervelend, maar ook pijnlijk. En het plakken is eigenlijk een stuk gemakkelijker dan je denkt! Vandaag dus deze How To Fix A Broken Nail

Zoals je op de bovenste foto wel kunt zien, mijn nagel is flink ingescheurd. Het begon met een klein scheurtje en het plakken stelde ik eigenlijk iedere keer uit, of ik had geen tijd. Toch ben ik er even voor gaan zitten en ik besloot gelijk even foto’s te maken. Excuses voor mijn iets vieze en gele nagels.

how to fix a broken nail

Wat je nodig heb:

  • Een vijl, ik gebruik een Herome Glasvijl
  • Een theezakje, los geknipt, of nailwraps speciaal voor dit doeleinde.
  • Nagellijm
  • Schaar

Op de foto staat niet de sateprikker en de buffing vijl die ik ook gebruikt heb. Neem er de tijd voor, de lijm moet een paar keer goed drogen.

how to fix a broken nail

Je begint natuurlijk met schone en vetvrije nagels. Ik vijlde het deukje in mijn nagel voorzichtig een beetje weg. Omdat mijn scheur al vrij groot was heb ik hem eerst met een beetje nagellijm “geplakt”. Dit laat je even goed drogen, en pas een beetje op want nagellijm is net 1 seconden lijm, je zit zo vastgeplakt.

how to fix a broken nailUit het theezakje ga je een stukje knippen. Je kunt er voor kiezen om een stukje uit te knippen wat iets groter als de scheur is, maar ik vind het handig om een stukje af te knippen wat net iets smaller, en net iets langer is dan mijn hele nagel.

how to fix a broken nail

Het stukje theezakje wat je bij de vorige stap uitgeknipt hebt ga je nu aanbrengen op je nagel. Ik breng eerst een dun laagje nagellijm aan over mijn hele nagel. Ik pas er voor op dat ik geen lijm op mijn vingers en nagelriemen smeer en breng de “wrap” aan. Ik gebruikte eerst de achterkant van een kwastje, maar zoals je ziet gaf het roze heel erg af, dus ik switchte naar een sateprikker. Zorg ervoor dat er geen lucht onder de wrap komt. Dit is heel erg belangrijk, want lucht kan voor lelijke infecties zorgen, en dat willen we niet. Goed aandrukken dus.

how to fix a broken nail

Dan breng je een laagje nagellijm over de wrap heen aan. Ook bij dit laagje zorg je er voor dat er niks op je nagelriemen komt, je ziet dat dit bij mij aan de linkerkant wel gebeurde en dan willen je nagelriemen flink uitdrogen. Pas dus goed op! Zorg ervoor dat de hele wrap gedekt wordt, druk hem ook nog goed aan zodat er echt geen lucht onder zit. Meestal buig ik het stukje van het theezakje wat ik nog over heb om mijn nagel heen.

how to fix a broken nail

Ik laat het vorige laagje goed drogen, en zodra hij droog is breng ik nog een extra laag aan. Dit maakt het geheel wat strakker. Als ook deze laag droog is kun je een buffervijl pakken en er zachtjes over heen buffen. Hierdoor maak je het nagel oppervlak weer glad zodat je geen bultjes van de lijm ziet. Doe dit voorzichtig, want als je te lang of te hard buft dan is de kans groot dat je de wrap beschadigd, en dan kun je opnieuw beginnen. Met een gewone nagelvijl kun je het overgebleven stukje aan de bovenkant van je nagel eraf vijlen. Doe dit zachtjes, anders is het mogelijk om je wrap te beschadigen. Je kunt voor de zekerheid de boel nog even ‘sealen’ (met je nagellijm het randje van je nagel lakken) zodat je zeker weet dat de boel goed vast zit.

Meestal vervang ik de wrap iedere week, omdat ik bang ben voor infecties haha, maar het blijft prima zitten. Je kunt nagellak gebruiken, en remover om het er weer af te halen, maar zorg er dan wel voor dat je remover zonder aceton gebruikt, aangezien aceton de nagellijm afbreekt. Dat is dus ook de manier om een wrap te verwijderen. Weken in nagellakremover met aceton (of pure aceton als je dat hebt) zoals je ook zou doen met glitternagellak.

Het kost even tijd, maar zo kun je de scheur wel uit laten groeien en blijven genieten van je mooie lange nagels!

7 Reacties aan “How to Fix a broken nail”

    • Wat bij mij heel erg heeft geholpen is de Trind Keratin kuur, maar als ik het weer een tijdje niet doe merk ik dat mijn nagels weer ‘slechter’ worden (dat ik met mijn nagels typ heeft daar natuurlijk ook mee te maken). Misschien werkt die Trind Keratin lijn ook voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *