Gisteren liet ik jullie al een kleine preview zien van deze nailart, maar vandaag laat ik zien hoe je hem nou precies maakt. En het is echt niet moeilijk, tijdrovend of whatsoever. Het is een nailart die je, met een half uurtje tijd al wel kunt maken, zelfs als je geen expert bent in nailarten.Het enige wat je nodig hebt is 3 kleuren nagellak, een dottingtool and that’s all!

Je begint natuurlijk met je basiskleur, laat deze goed drogen. Je zou zelfs een sneldrogende topcoat aan kunnen brengen zodat je snel aan de slag kunt. Nu ga je aan de slag met je dottingtools. Doop het puntje in de nagellakkleur voor de blaadjes van de bloemen, ik koos voor de duidelijkheid voor zwarte blaadjes. Deze ga je in een rondje neerzetten, maar laat wel een kleine ruimte in het midden over. Een bloemblaadje heeft namelijk altijd een hartje met stampertjes erin e.d. en dit willen wij ook na gaan maken. Ik koos er voor om 5 stipjes neer te zetten met een kleine opening in het midden. Zorg ervoor dat je niet teveel nagellak op je dottingtool hebt. Dan krijg je gesmudgde rondjes, wat je bij mij af en toe ook ziet. Ik ben ook geen expert natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Zoals ik al zei, een bloem heeft een hart in het midden die meestal in een andere kleur is, ik koos voor wit. Het enige wat je gaat doen is met een dottingtool, of met het kwastje zelf als je zo’n vaste hand hebt, een stipje in het midden tussen je bloemblaadjes aanbrengen. Je zou je hele nagels zo kunnen laten, een kleine bloemenzee maken etc. Experimenteer! Het hoeft niet zoals ik het gedaan heb. Ik voegde namelijk nog een klein elementje toe.

En dat zijn de takjes/stengeltjes waar de bloemetjes aan bevestigd worden. Dit heb ik gedaan door met een zwarte striper lijntjes te trekken tussen de bloemetjes. Nog een kleine tip, zorg er voor dat je bloemen goed droog zijn voordat je er met een topcoat over heen gaat, ik was wat ongeduldig en daardoor smeerde ik ze een beetje uit, waardoor het geheel veel rommeliger oogt.

Op een soortgelijke manier maakte ik een tijd terug bovenstaande nailart. Alleen toen deed ik het zonder dottingtools, en in plaats van 1 kleur in het midden gebruikte ik er 2.

Maken jullie wel eens nailart?

10 Reacties aan “How-To: Flowernails”

  1. Leuke nail art!
    Ik doe het soms ook. Hangt af van mijn tijd.

    Hoi Madelon,

    En trouwens, ‘You’ve been awarded with the Versatile blog Award!’
    Neem een kijkje bij mijn blog, kan je de tag doornemen! ๐Ÿ˜‰

  2. Johhhhh ik wil nog steeds een tutorial van die onderste, hihi. Vind ‘m zo gaaf! Die andere ook trouwens, kan ik mijn dottingpencil proberen ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *