Vorige week plaatste ik de look I’m A Chameleon online, en door de leuke reacties leek het me leuk om weer eens een pictorial te maken. Een onderwerp wat weinig op Beauty ’n Spice voor komt, en ik ben heel erg benieuwd of jullie dit vaker willen zien.

tutorial i'm a chameleon look pictorial

1. We beginnen met een schoon oog, ik heb hier alleen foundation op en mijn wenkbrauwen zijn al bijgetekend.

2. Breng een oogschaduw basis aan. Ik gebruik MAC Paintpot in Painterly. Hieroverheen breng je een huidskleurige oogschaduw, zodat de ergste ‘plakkerigheid’ weg is en je oogschaduws straks gemakkelijker blenden.

3. Breng een transitie kleur aan. Ik gebruik een oranje variant van MNY, maar ook vaak een lichtbruine matte kleur. Deze kleur zorgt ervoor dat de kleuren van je crease en onder de wenkbrauw mooi overlopen.

4. Het echte werk, de eerste kleur oogschaduw. Ik koos voor een semi-matte bruine tint, Go, Charlie Brown van Catrice.

5. Om meer diepte te creëren breng je een donkerbruine tot zwarte variant aan in je buitenste ooghoek en outer-v. Deze breng je ook aan in de buitenste 2/3 van je crease. Ik gebruik Catrice I am a Coal-Girl en breng de kleur aan tot hij ongeveer bij het randje van mijn pupil is als ik recht vooruit kijk. Maak je nog niet te druk om het blenden, dat komt wel goed, maar als je wilt kun je het tussen iedere stap door doen.

6. Ik meng de twee bruine kleuren en breng deze op het onderste ooglid aan. Stop ongeveer bij de binnenste rand van je pupil, of op ongeveer 3/4e van het oog.

7. Pak een schuin afgesneden kwastje, het gemakkelijkste is het als deze niet al te dik is qua haren. Je gebruikt weer de twee kleuren bruine oogschaduws en we gaan hiermee een nieuwe binnenste ooghoek maken. Dit doe je door in plaats van je wimperrand te volgen, net iets daaronder een rechte lijn richting je neus te zetten. Je houdt dus een stukje huid over tussen je wimperrand en het begin van de oogschaduwkleur. Dit hoef je niet te blenden, het gaat er puur om dat de lijn recht loopt.

8. Ik vul het stukje huid wat overgebleven is tussen de wimperrand en de lijn die we net gemaakt hebben in met een witte oogschaduw. Ook plaats ik deze in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw.

9. Omdat ik de look wat saai en veilig smokey bruin vond besloot ik om wat extra’s toe te voegen. Ik gebruikte Catrice I’m A Chameleon, maar als je die niet hebt, MAC Club is een perfecte vervanger hiervoor. Breng wat van de oogschaduw aan op je vinger en druk deze zachtjes op je ooglid, in het midden van je oog. Door de warmte van je vinger breng je genoeg aan en blend je de kleuren samen.

10. Alles wat je nu nog moet doen is de randjes goed blenden, dit doe je met een grote fluffy kwast en maak je de beweging van een ruitenwisser. Je kunt ook tijdens die heen en weer beweging je kwast kleine rondjes laten maken. Blend tot je het idee hebt dat er geen harde lijnen meer zijn, en ga dan nog net even wat langer door. Vervolgens breng je je eyeliner, mascara en een huidskleurig potlood voor op de waterlijn aan. Ik wilde de look nog iets spannender maken, en koos ervoor om het stukje huid van de nieuwe binnenste ooghoek in te kleuren met een glitter eyeliner.

And that’s it! Het lijken veel stappen, maar het is uiteindelijk niet heel erg veel meer dan wat je zou doen bij een ‘normale’ ooglook.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van deze pictorial vonden, en of jullie nog op- of aanmerkingen hebben wat ik een volgende keer zou kunnen veranderen. En natuurlijk of jullie vaker een tutorial in deze vorm willen zien?

5 Reacties aan “How to – I’m A Chameleon Look Pictorial”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *