Afgelopen week kwam ik de leuke 10x mono tag van Martine van Livelifegorgeous tegen, en ik wist gelijk dat ik hem ook wilde doen. Ik heb hier toch wel een flinke verzameling mono eyeshadows liggen die veel te weinig gebruikt worden. Ik besloot er dus een tiental uit te zoeken en een look er mee te maken. De enige voorwaarden? Het moeten losse oogschaduws zijn en mogen dus niet in een palette zitten en je moet ze alle tien gebruiken. Benieuwd wat ik met de tien mono’s hierboven maakte? Kijk dan even verder!

10x mono tag

Dit is hem dan geworden. Ik kwam erachter dat ik heel veel paarse, grijs-paarse en blauw-paarse tinten heb. Niet gek, want paars is een van mijn favoriete oogschaduwkleuren en ook heel mooi bij groene ogen.

10x mono tag 10x mono tag 10x mono tag 10x mono tag 10x mono tag

De oplettende kijker heeft het vast al gespot, op de bovenste foto waarop alle mono’s staan zit er echt geen turquoise kleur tussen. Ik vond de look met alleen de paars en bruintinten te saai en besloot er nog een extra mono bij te doen, de mooie turquoise mono van MUA. De look krijgt daardoor toch net iets extra’s mee.

En ja, ik heb echt alle tien de kleuren gebruikt! Ik begon met een geprimed oog, en bracht als eerste kleur de Catrice mono in Bring Me Frosted Cake aan over mijn gehele ooglid. Hierna blendde ik MNY 148a als transition color in mijn crease en iets daarboven. Vervolgens bracht ik de lichtgrijze tint van MNY aan over mijn bewegend ooglid. Onder mijn ooglid bracht ik de iets donkere grijs-paarse tinten van MNY aan. De blauwe Bonnie & Cloud van Catrice ging over het buitenste gedeelte (ongeveer 2/3e) van mijn bewegend ooglid en ook onder mijn oog. Onder mijn oog maakte ik het iets donkerder met een NYX Nude Matte mono, en de andere NYX mono bracht ik in mijn buitenste ooghoek en crease. Ook pakte ik de felle paarse Catrice Don’t Lie, Lac! aan op het binnenste gedeelte van mijn ooglid. Alles blenden, en als ‘laatste’ stap bracht ik de witte mono van MIYO aan in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw.

Omdat ik dit dus te saai vond besloot ik om oogpotlood aan te brengen in mijn buitenste ooghoek, daarmee ook te tightlinen en als eyeliner boven de wimperrand. Vervolgens pakte ik dus de mono van MUA erbij en bracht deze in mijn crease aan en nat onder mijn onderste wimpers. Verder maakte ik ook de allereerste lichtgrijze tint van MNY nat en bracht deze wat heftiger aan in mijn binnenste ooghoek en bracht wat extra paars aan omdat deze echt heel snel verdwijnt. Al met al vind ik het een hele gave look geworden!

Hebben je ook flink wat losse mono’s liggen? Of in ieder geval tien? Dan zou ik deze tag echt eens doen, hij daagt je echt uit je creativiteit te gebruiken.

8 Reacties aan “Ooglook – 10x Mono Eyeshadow Tag”

  1. Ah toffe look! Ik gebruik bijna nooit meer dan 3 kleuren oogschaduw haha, dus ik vind het sowieso knap! Het gehalte mono’s is hier trouwens best laag.. Had snel genoeg door dat palettes voor mij veel handiger zijn dan mono’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *