Essence Eyebrow Designer

Al jaren gebruik ik een Impeccable wenkbrauwpotlood van MAC. Helaas is deze vorig jaar uit het assortiment gegaan, en wist ik niet dat hij discontinued was tot voor kort, geen mogelijkheid om er een in te slaan als back-up helaas. Ik begon de zoektocht naar een nieuw, fijn wenkbrauwproduct en zo stond ik een paar weken terug dus met mijn mini stompje MAC potlood in de Kruidvat, te swatchen welke kleur in de buurt kwam.

Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde

Wat je vaak ziet bij goedkope potloden is dat de kleuren allemaal veel rood bevatten. En laat mijn huid en haar nu net extra die roodtint uit laten komen. Ik was dan ook bang dat mijn zoektocht eindeloos zou zijn en dat ik niet kon vinden wat ik zocht.

Gelukkig was het bij het eerste schap al raak. Ik had een swatch van mijn MAC potlood op mijn hand, en swatchte er twee Essence kleuren naast. Het eerste wat me opviel was dat die van Essence een stuk harder waren dan die van MAC. Dat is geen nadeel, want hierdoor kun je gemakkelijker kleine lijntjes zetten als je een scherp puntje aan je potlood hebt. Wat ook een voordeel is ten opzichte van mijn MAC potlood is dat er een klein borsteltje aan de dop zit, geen gedoe met een losse spoolie dus. Handig!

Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde

Mijn wenkbrauw zonder iets.

Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde

De Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde op mijn wenkbrauw aangebracht.

De kleur is wat lichter dan mijn MAC Dirty Blonde potlood, waardoor ik in eerste instantie een beetje twijfelde maar ik vind dit een hele fijne dupe. Hij past misschien zelfs nog wat beter bij mijn huids- en haarkleur dan die van MAC. En als je vriend je een compliment geeft dat je wenkbrauwen erg mooi zitten, dan weet je dat je goed zit! Ook de houdbaarheid van het potlood is prima, de swatch die ik in de winkel maakte zat de volgende dag, na meerdere keren mijn handen gewassen te hebben toch nog vaag op mijn hand. Ook blijft het potlood op mijn wenkbrauwen prima een dag zitten. Het potlood hebben jullie in de Double Wing look al in actie kunnen zien

Voor de Essence Eyebrow Designer in 05 Soft Blonde ben je nog geen €2,- kwijt, heerlijk budget product dus. Essence, willen jullie me beloven dat ik niet meer op zoek hoef naar een ander product, en houden jullie dit potlood in het assortiment? Dankjewel!

 

10 Reacties aan “Review – Essence Eyebrow Designer 05 Soft Blonde”

  1. Ik gebruik dit potlood al maanden, er blijft enkel nog een stompje van over :p
    Maar toen ik bij kruidvat ging kijken zag ik het nergens meer! Maar als jij het nog gevonden hebt, zal het er nog wel moeten zijn :)

    • Bij ons lag hij er wel, en nog een aantal ook. Misschien was hij op? En anders ga ik heel erg balen.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review & Swatches: Essence Make Me Brow - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *