Essence Gel Eye Pencil Waterproof

Een zwart lijntje op mijn waterlijn is een van mijn favoriete dingen als ik een iets donkere look maak. Maar een product vinden wat een pikzwart lijntje achterlaat die ook nog eens langer dan 10 minuten blijft zitten én die niet zo snel af geeft? Dat is moeilijk. Gelliner werkt tot nu toe het beste, maar gaat wel snel vlekken, en een potlood is makkelijker om mee te nemen om eventueel een keer bij te werken. Ik hoorde goede verhalen over de Essence Gel Eye Pencil Waterproof, dus wilde ik hem ook wel eens uit wilde proberen.

Essence Gel Eye Pencil Waterproof

De verpakking

De verpakking is simpel, het merk en de naam van het product staat er in grote, zilveren letters op gedrukt. Verder beschrijft Essence het zelf als een automatic twist pencil – gel eyeliner pencil, waterproof, smudgeproof en longlasting. Een mooie belofte, ik ben benieuwd of ze het waar kunnen maken! Dat de verpakking automatisch is vind ik zelf ook heel handig. Geen gedoe met een puntenslijper, maar gewoon het pennetje een stukje omhoog draaien. Het enige nadeel daaraan is dat als je het puntje kwijt bent door het gebruik je ook niet zo snel meer een scherp puntje aan het potlood krijgt.

Het gebruik

De grote vraag is natuurlijk of de Essence Gel Eye Pencil Waterproof ook longlasting en gemakkelijk in gebruik is. Bij de verpakking kwam het al even naar boven, de automatische functie. Ideaal in mijn ogen, zeker als je het potloodje mee wil nemen, geen puntenslijper nodig. Ook is het potlood niet te hard, waardoor hij gemakkelijk op je huid ‘tekent’. Zeker in mijn waterlijn vind ik het fijn als het product niet te moeilijk aanbrengt, maar ook op je oogleden is het fijn als je niet te hard hoeft te drukken.

Essence Gel Eye Pencil Waterproof Essence Gel Eye Pencil Waterproof

Over hard drukken gesproken, dat moet je ook zeker niet doen met dit potlood. Druk je namelijk iets te hard, dan breekt het puntje af. Meh! Geen harde hand gebruiken dus.

Essence Gel Eye Pencil Waterproof

Goed, op naar de swatches. Hierboven op de foto zie je het product aangebracht op mijn arm, zonder enige vorm van een basis. Het is goed te zien dat het product echt gepigmenteerd is. Op de onderste streep probeerde ik of hij smudgeproof is zoals Essence beweerde. Niet gelijk, je moet het product heel even de tijd geven om zich te setten, maar heeft hij dat eenmaal gedaan, dan krijg je er geen beweging meer in. Dat merkte ik ook toen ik hem op mijn oog aanbracht, niet er over na denkend dat hij niet te smudgen is wilde ik hem als basis gebruiken. Een dun lijntje, en dan smudgen was het plan, maar dat deed hij dus vrijwel niet. Dat punt maakt Essence dus zeker waar.

Essence Gel Eye Pencil Waterproof

Waterproof? Dat testen we natuurlijk ook uit. Ik deed mijn arm onder de kraan en begon te wrijven. Eerst zachtjes, toen wat harder. Er gebeurde niks. Niks. Helemaal niks. Zelfs niet een heel klein beetje. Dan wrijven we nog wat harder, maar nog steeds niks. Ik pakte een witte handdoek voor de ultieme test, wreef hem over mijn arm, bekeek met een klein beetje huivering de handdoek én mijn arm. Maar nog steeds niks. Wow! Indrukwekkend.

Essence Gel Eye Pencil Waterproof

De volgende test was op mijn oog. Aanbrengen ging perfect, en op de foto zie je het potlood in mijn waterlijn. Het was die dag warm, ik heb veel met lampen gewerkt en dat staat garant voor zweten, en is dus een goede test. Aan mijn oogschaduw is wel te zien dat het warm was, want die heeft zich in de rand van mijn crease opgehoopt. Dit is na een uur of 5 dragen. Dat lijntje op mijn waterlijn is niet meer zo perfect als dat hij was toen ik hem net aan bracht, maar wauw. Good enough!

Eindoordeel

De Essence Gel Eye Pencil Waterproof heeft mijn hart veroverd. Voor een luttel bedrag van € 2,39 heb je een potlood wat goed blijft zitten, niet smudged en wat waterproof is. Ik heb op dit moment alleen 01 Black Blaze, maar ik ga binnenkort zeker nog eens de andere potloodjes aanschaffen. Wat een geweldig product! Essence is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Trekpleister.

13 Reacties aan “Review – Essence Gel Eye Pencil Waterproof 01 Black Blaze”

  1. Gebruik ook het potlood gel waterproef van essence, maar vind het in geen enkele winkel meer! Is die eruit ofzo? Of kan in die ergens bestellen want die is gewoon super super goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *