Zodra de zon weer begint te schijnen en de temperatuur weer een keer boven de 18 graden gekomen is worden massaal de slippers en sandalen uit de kast getrokken. Voor de teennagels is vaak wel even tijd voor een nieuw lakje, maar de hielen worden vergeten. En niets zo vies als dikke vellen eelt op de hiel. Scholl kwam vorig jaar al met een elektrische vijl, maar nu is er ook de goedkope Kruidvat Elektrische Harde Huidverwijderaar te koop.

kruidvat elektrische harde huidverwijderaar

De Verpakking

kruidvat elektrische harde huidverwijderaar

De verpakking is vrij simpel en recht toe recht aan. In het kartonnen doosje zit een gebruiksaanwijzing, het apparaat zelf, een kwastje en twee vullingen, waarvan er een al in het apparaatje geklikt zit. Het apparaatje werkt op 2 AA batterijen en ook deze zitten al in de verpakking. Handig, want zo kun je hem gelijk gebruiken en hoef je niet eerst het hele huis door opzoek naar twee werkende batterijen.

kruidvat elektrische harde huidverwijderaar

Het kwastje is heel erg simpel en klein. Hiermee maak je na gebruik van het apparaatje de vijlen schoon.

Dan heb je dus de twee vullingen, een daarvan is fijn en de ander grof.

kruidvat elektrische harde huidverwijderaar

Het gebruik

Het gebruik van de Kruidvat Elektrische Harde Huidverwijderaar is erg simpel in gebruik. De twee rollers hebben verschillende grofheden qua korrel, net zoals bijvoorbeeld bij schuurpapier. De turqoise roller is een grove korrel en gebruik je voor dik eelt. De roze roller is een fijnere korrel en naast het verwijderen van eelt maakt deze de voeten ook zacht. Hij is vooral geschikt voor het zachtmaken van de voeten na het gebruik van de turqoise roller.

kruidvat elektrische harde huidverwijderaar

Ik ga geen voor en na foto’s van mijn voeten toevoegen, ik wil graag dat iedereen zijn eten kan binnenhouden. Niet dat mijn voeten nou echt zo erg waren, maar ik vind het toch een minder smakelijk onderdeel van ons lichaam. Voor het gebruik moet je zorgen dat de huid die je gaat behandelen droog is. Daarnaast moet de huid strak gespannen zijn. Zorg ervoor dat je een doek of iets dergelijks onder de plek waar je gaat werken hebt. Deze zal dan de eelt die van je voeten afvijlt opvangen.

Zet het apparaat aan, de roller gaat dan draaien. Vervolgens breng je de roller voorzichtig en langzaam over het te behandelen oppervlakte heen. Je mag iets druk zetten, maar bij teveel druk of te lang over een plek gaan kan er voor zorgen dat je wondjes creëert. Er wordt aangeraden niet langer dan 2-3 seconden over dezelfde plek te gaan.

Als je klaar bent breng je een bodylotion, crème of olie op de huid aan. Je mag geen producten op de behandelde huid aanbrengen die kunnen irriteren, zoals bijvoorbeeld een deodorant.

Eindoordeel

Ik vind het een ideaal apparaat voor thuisgebruik. Het is een klein apparaatje wat gemakkelijk op te bergen is. Het ‘vijlen’ doet geen pijn, maar kietelt wel een klein beetje als je gevoelige voeten hebt. Door de roze roller wordt de huid heel fijn zacht en het eindresultaat is nette voeten zonder ontsierende dikke eeltlagen. Het apparaatje zelf kost € 12,95 en is natuurlijk bij de Kruidvat te koop. Om de zoveel tijd moet je de rollers vervangen, en een navulling van twee rollers kost € 6,95. Een stuk goedkoper dan de echte versie dus. Ik ben heel erg blij met deze variant en kan de komende tijd met een gerust hart mijn sandalen aantrekken.

Ga jij wel eens naar een pedicure of doe je het net zoals ik zelf thuis? En welke tools gebruik jij voor het verwijderen van eelt?

11 Reacties aan “Review – Kruidvat Elektrische Harde Huidverwijderaar”

 1. Ik ben al een tijdje aan het denken over zo’n apparaatje, maar vind persoonlijk de merk-varianten best duur wanneer je niet zeker weet of het wel goed werkt. Deze budget variant ziet er heel goed uit. Fijne review!

  • Ja dat had ik dus ook! En deze was maar een tientje in de aanbieding, dan kun je het best een keer proberen!

 2. Toevallig stond ik er van de week bij maar heb hem toch laten liggen. Maar na jou review twijfel ik toch of ik hem niet zal gaan halen!

 3. Heb deze versie vorige week gekocht omdat ik het A-merk toch wel heel prijzig vond en de navullingen al helemaal. Deze werkt uitstekend en voor een zacht prijsje, ben er erg tevreden over.

 4. Ik ga nooooit naar de pedicure, moet er niet aan denken dat iemand aan m’n poten zit. Nee, dit lijkt mij wel wat, dit product! Binnenkort maar eens aanschaffen. Je bent weer eens slecht voor m’n portemonnee, Jes! 😛

 5. Nou,ik vind hem waardeloos..ik heb bijna geen eelt en ik kon het na 1 x gebruiken het rolletje al weggooien want hij was al helemaal glad..dus vraag me af als iemand die echt een eeltranden heeft hoe dat dan gaat..

  • Echt? Dat meen je niet joh, dat heb ik totaal niet gehad en ik had op de rand van m’n hak toch wel een harde rand! Gek dat dat zo verschilt.

 6. Leuk joh! Ik zag hem vd week op tv en dacht meteen wauw voor dat prikkie ga ik hem meteen halen!! Velen stukken beter/handiger dan die van 40 euro qua prijsklasse om te vervangen mocht hij af zijn + navullingen.
  Ik ga zometeen maar de stad en dan ga ik hem meteen ophalen!!
  #Bedankt voor je doorslaggevende review!
  Fijne zomer meiden en Fijne dag!! ♥

 7. Ik heb hem zojuist voor de eerste keer gebruikt.
  Te gek….doet PRIMA z’n werk…en ik heb echt wel veel eelt bij mn hakken…..rolletje is ECHT niet ‘afgesleten’ van 1x…..
  Topding!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *