l'oreal oog- en lipreiniger

Een tijdje terug schreef ik over de Boots No7 oogreiniger, en daar had ik het al even over mijn alltime favourite oogreiniger, de L’Oreal Oog- en Lipreiniger. Laatst was mijn voorraad op en 50% korting bij Kruidvat, dus haalde ik een nieuwe.

Mijn mascara is al jaren standaard waterproof omdat mijn wimpers anders enorm snel weer naar beneden zakken. Het nadeel daarvan is dat ik toch wel een goede oogreiniger nodig heb omdat anders de helft blijft zitten en je ’s morgens met panda-oogjes wakker wordt alsof je je mascara helemaal niet verwijderd hebt.

Je komt al snel uit op een reiniger met olie als je langhoudende en waterproof make-up wil gaan verwijderen. Ik heb geen probleem met een reiniger op oliebasis, maar ik vind het wel heel vervelend als ze ook zo’n olielaagje op mijn huid achterlaten. Nu heb ik nog geen reinger gevonden die dat absoluut niet doet, en zo laat de L’Oreal Oog- en Lipreiniger ook een klein beetje een vettig laagje achter, maar niet vervelend. Ik heb ook geen last van zo’n vieze waas in je ogen.

L'oreal Oog- en lipreiniger

Doordat ik lenzen draag zijn mijn ogen vrij gevoelig, en ik heb dan ook snel last van oogreinigers. Gelukkig heb ik daar met deze reiniger geen last van. Het flesje heeft al veel verschillende vormen gekend en is inmiddels mooi strak vierkant. Je krijgt 125ml product, waar je tijden mee kunt doen. De dop heeft een kleine uitkeping waardoor je gemakkelijk wat op je watje kunt schenken.

Het belangrijkste zouden we bijna vergeten, haalt het product ook alles weg? Ja, bijna alles! Ik hoef niet hard te wrijven om mijn mascara van mijn ogen af te krijgen, ik laat drenk een wattenschijfje in de vloeistof, laat het een paar seconden zitten en dan haal ik het watje zachtjes langs mijn ogen. Een groot gedeelte van de make-up is dan al verdwenen, maar ik moet wel een paar keer heen en weer gaan wil ik alles verwijderen. Ik ben nogal ongeduldig, en ik heb dan ook nog  wel eens dat ’s morgens nog een klein beetje onder mijn ogen te vinden is, maar dat is absoluut niet veel en komt puur omdat ik niet zorgvuldig genoeg mijn ogen gereinigd heb. Geen zwarte mascaravlekken op mijn witte kussensloop!

Voor €6,09 is dit product al voor jou, en ik vind dat geen geld voor zo’n fijne reiniger. Als jij geen problemen hebt met een reiniger op olie-basis, en op zoek bent naar een oogreiniger die al je (waterproof) make-up weghaalt of je hebt last van gevoelige ogen? Dan zou ik deze eens proberen!

9 Reacties aan “Review – L’Oreal Oog- en Lipreiniger”

  1. Klinkt fijn! Maar eh, waarom hou jij je lenzen in tijdens het make-up verwijderen? Ik vind het sowieso vervelend en vind niet dat een reiniger pas goed is als ‘ie lenzen niet irriteert zegmaar. Zelf heb ik het micellair water van Loreal en die vind ik ook superfijn!

    • Ohhh nee joh, ik houd mn lenzen niet in tijdens het reinigen! Maar als ik mijn lenzen net uit heb (en dat gebeurd vaak als ik mn make-up eraf haal) dan zijn mijn ogen wel een stuk gevoeliger. Ik gebruik zelf Bioderma micellair water, maar die haalt mijn waterproof mascara er niet fijn af 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Worth the Hype: Bioderma Créaline H2O | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *