Ik kon gewoon niet wachten en daarom zagen jullie de afgelopen tijd (hier en hier) al twee looks met het Makeup Revolution Colour Chaos palette, maar vandaag dan eindelijk de review met swatches.

makeup revolution colour chaos palette Makeup Revolution Salvation Colour Chaos Palette

De verpakking

Het Makeup Revolution Colour Chaos palette zou een dupe van het Urban Decay Electric palette moeten zijn, en dan hebben we het voornamelijk over de bovenste twee rijen oogschaduws. In totaal zitten er 18 kleuren in het palette, waarvan 12 shimmer (rij 1 en 2) en 6 matte. Ze zouden allemaal super gepigmenteerd moeten zijn volgens de kartonnen verpakking waar het palette in komt. Stom genoeg heb ik geen foto gemaakt vanaf boven van het palette, maar de verpakking is van glanzend plastic. In gouden letters staat er groot Revolution gedrukt met daaronder Makeup Revolution London, de merknaam. Onderaan staat Salvation Palette, professional eyeshadows en dit is de lijn waarin het Colour Chaos palette in valt. Op de achterkant zit een sticker met daarop weer de naam van het palette. Het glanzende plastic is mooi, maar enorm besmettelijk. Raak je hem met je vinger aan dan zitten er gelijk vingerafdrukken op.

makeup revolution colour chaos palette makeup revolution colour chaos palette

Aan de binnenkant vind je een spiegel die even groot is als het palette zelf. Erg handig is voor onderweg. Wel had ik in het begin het idee dat de spiegel in mijn palette een klein beetje los zat, maar als ik het palette nu beweeg hoor ik dat niet meer. Over de oogschaduws ligt een plastic folie met daar de namen van de oogschaduws opgedrukt. Leuk, ik houd er van dat alle oogschaduws ook individuele namen hebben, handig met het benoemen in looks en tutorials.

De swatches

Het belangrijkste, hoe zijn de swatches van de kleuren? Volgens Makeup Revolution zelf zouden ze allemaal heel gepigmenteerd zijn, maar ben ik het daar mee eens?

makeup revolution colour chaos palette swatches

Rij een, van links naar rechts Gleam, Wkd, Tom Tom, Pink Obsessed, On A Mission, Over-Bored. Goed gepigmenteerd! Over-Bored lijkt wat minder, maar vind ik in het gebruik absoluut niet onder doen voor de rest van de oogschaduws.

makeup revolution colour chaos salvation palette swatches

Rij twee, wat een gave kleuren! Van links naar rechts: Needed To, Me Three, Do it now, Toxic apple-tini, Ammunition en Deliver Me. Ik wil heel graag nog een look maken met Toxic apple-tini. Wat een onwijs gave kleur is dat!

makeup revolution colour chaos palette swatches

Rij drie, van links naar rechts Super Y, My Demons, TipX, I said Go!, Beyond Real, Calm me down. Meh, hier was ik al bang voor. De matte kleuren zijn duidelijk een stuk minder gepigmenteerd dan de shimmers. En ja, daar rechts heb ik echt nog een kleur geswatched! Die valt echt compleet weg op mijn huidskleur.

Looks

makeup revolution colour chaos palette look makeup revolution colour chaos palette

Jullie hebben ze natuurlijk al gezien, maar deze looks maakte ik met dit palette.

Eindoordeel

Ondanks dat de matte kleuren me heel erg tegenvallen vind ik dit palette een echte aanrader. Wat een onwijs gave kleuren en wat krijg ik hier veel inspiratie van. Ik wilde het Urban Decay Electric palette heel erg graag, maar vond hem te duur voor kleuren die ik, hoogstwaarschijnlijk, niet zo heel erg vaak zou dragen. Met zijn £6,- is dit een enorm goed te betalen dupe. Je vindt het Makeup Revolution Colour Chaos palette op makeuprevolutionstore.com, en ik raad hem zeker aan!

8 Reacties aan “Review – Makeup Revolution Colour Chaos Palette”

  1. Wow! Gave kleuren zeg! Die gele is eigenlijk wel echt perfect voor de carnaval voor mij, haha 😉 Die paarse look die je hebt gemaakt is echt prachtig! <3

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review - Makeup Revolution Eyes Like Angels Palette - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *