Niets is zo vervelend dan ’s morgens je best doen op een prachtige makeup look en er in de middag achter gekomen dat de foundation van je gezicht gesmolten is en er maar weinig meer van dat mooie over is. Met een goede primer en een long lasting foundation kun je een heel eind komen, maar een finishing spray zou het hele plaatje maken. Toen ik laatst voor het schap van Makeup Academy stond spotte ik de MUA Pro-Base Fixing Mist en vandaag review ik deze voor jullie.

Ik weet niet of ik eerder gewoon niet goed genoeg in het schap gekeken heb, of dat het een nieuw product binnen de MUA selectie is, maar de spray was mij nog niet eerder opgevallen. En dat terwijl ik toch al even op zoek ben naar een fijne budget spray die mijn KIKO versie kan vervangen en wat gemakkelijker verkrijgbaar is.

mua pro-base fixing mist

De MUA Pro-Base Fixing Mist is dus een spray die je gebruikt na het aanbrengen van je make-up. Een mist wil ik het niet noemen, want hij verneveld niet heel mooi en is vrij ‘grof’. Hij komt in een simpele witte spuitflacon met een sticker waarop meer informatie staat. In de verpakking zit 60ml, wat vrij weinig lijkt maar je gebruikt ook maar weinig, dus hier kun je een flinke tijd mee vooruit.

Ingrediënten

Aqua, Butylene Glycol, propylene Glycol, Glycerin, Aloe Barbadenis Leaf Juice, Polyurethane-34, Betaine, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Methylisothiazolinone Methylchloroisothiazolinone, Parfum, Limonene, othiazolinone.

mua pro-base fixing mist

Werking

Als we afgaan op de verpakking dan doet het product de volgende drie dingen:

 1. Moisturises and hydrates skin
 2. Micro-fine mist for easy application
 3. Up to 8 hours fixing power

Volgens de text zou het product je makeup de hele dag in stand moeten houden, zelfs in warmte, vocthige, koude of omgevingen met veel wind. Je brengt eerst je makeup aan zoals je altijd doet, vervolgens schud je de flacon even goed en spray je in een horizontale draaiende (?) lijn tot je de gewenste dekking bereikt. Je hebt al wel kunnen lezen dat ik het met nummertje twee niet eens ben. Als ik de spray op armlengte aanbreng krijg ik vrij dikke druppels op mijn gezicht. Het product trekt wel redelijk snel in, maar ik vind het wel fijn om als ik hem zo aan breng even met mijn poederkwast over mijn gezicht te deppen. Je brengt op deze manier al vrij snel teveel aan en dan kan je gezicht wat vettig ogen en blijft mijn makeup helemaal niet lang zitten. In eerste instantie vond ik het dus ook niet zo’n fijn product. Het werkte niet zoals belooft en mijn KIKO Fixing Spray was toch wel een stuk fijner. Tot ik het eens anders probeerde.

Hoe? Ik pak mijn beautyblender en spray daar een aantal sprays op, zodat de beautyblender vochtig wordt. Vervolgens dep ik de beautyblender op mijn gezicht en breng op die manier de MUA pro-base fixing mist aan. En dan vind ik hem wel erg fijn!

Resultaat

Door de spray aan te brengen met mijn beautyblender in plaats van direct op het gezicht te sprayen werkt het product perfect. Het haalt het poedereffect wat je door het afpoederen van je foundation kunt hebben weg, en maakt het geheel net iets minder mat, maar niet zo erg dat je de poeder fase ook gewoon over had kunnen slaan. Mijn basis krijgt een meer natuurlijke finish. Als je te veel van de spray aan brengt dan kan het een averechts effect hebben, maar door middel van de beautyblender methode merk ik dat mijn makeup inderdaad beter blijft zitten. Na een lange dag merk ik dat mijn foundation slijt en mijn blush en bronzer toch al na een paar uur niet meer helemaal op hun plek zitten en flink vervaagd zijn. Als ik deze spray gebruikt heb dan wordt de houdbaarheid zeker met een paar uur verlengd. Precies wat hij belooft dus!

Verkrijgbaarheid

MUA wordt verkocht bij een aantal geselecteerde Kruidvat filialen. Daar is deze spray dan ook in het schap te vinden. Op het schap zelf stond dat de spray € 5,49 zou moeten kosten, maar ik heb er uiteindelijk € 4,49 voor betaalt. Of dit een fout in de kassa of op het schap was durf ik niet te zeggen.

Gebruiken jullie een finishing spray na het aanbrengen van jullie makeup? En zo ja, welke kun je mij aanraden?

12 Reacties aan “Review – MUA Pro-Base Fixing Mist”

 1. Deze heb ik laatst ook voor dat bedrag gekocht. Ik vind m fijn. Jouw tip is handig, ik vind ook dat er best veel uit komt!

  • Ja ik vond hem echt veel te nat en niet fijn als ik hem gewoon spray, met zo’n sponsje is het ideaal en niet per se meer werk!

   • Ik had een vraagje, Gebruik je sponsje ook over je blush? over alleen over je basis Make.up?

    Help me out♡

   • beautynspice

    Ik gebruik hem altijd over mijn hele make-up, maar alleen de basis kan ook. Vind het met alleen de basis nog te poederig en mooier na de fixing spray!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *