Een concealer vinden die licht genoeg is voor mijn huid en ook een goede dekking heeft, dat is tot nu toe een onmogelijke uitdaging gebleken. Als ik op internet op buitenlandse blogs een review lees dan zijn negen van de tien keer de kleuren die ik nodig heb niet te krijgen in Nederland. Vandaag review ik voor jullie de NYX HD Concealer in de kleur CW 01 Porcelain.

nyx hd concealer nyx hd concealer

De Verpakking

De verpakking van de NYX HD Concealer is simpel en er een zoals je vaak ziet bij concealers. Een plastic flesje met daarin een dome applicator die je ook vaak bij lipgloss ziet. Niet super precies, maar prima mee te werken. De verpakking voelt stevig aan, ondanks dat het plastic is.

Naast de kleur CW01 Porcelain zijn er via de webshop van Douglas nog tien andere kleuren te vinden, zoals onder andere ook een lila en groene versie om te color correcten. In mijn filiaal lagen er naar mijn idee niet zoveel kleuren, maar er staat hier ook maar een klein schap.

Swatches en Werking

nyx hd concealer cw01 porcelain

Zoals je ziet is de concealer erg licht van kleur. De ondertoon neigt meer naar de gele kant, maar is verder vrij neutraal.

nyx hd concealer

Ik heb niet echt extreem donkere kringen onder mijn ogen, maar je ziet wel wat adertjes door de huid heen schijnen. Zeker nu ik ouder word merk ik dat de huid onder mijn ogen toch iets donkerder is. Verder heb ik ook fijne lijntjes, maar ook puistjes en een rood plekje wat er al jaren zit.

nyx hd concealer

Ik breng de concealer in een driehoek onder mijn oog aan. Dit is overigens véél te veel! Je hebt maar een heel klein beetje nodig en met 1x de applicator uit het flesje halen heb je genoeg voor twee ogen.

nyx hd concealer

En uitgewerkt. Zoals je ziet bedekt hij de verkleuring onder mijn oog enorm goed, en is hij ook licht genoeg. Sterker nog, hij lijkt bijna iets te licht te zijn! Iets wat ik nog nooit meegemaakt heb. Zo close-up zie je de rode plekjes nog steeds, en ook full-face blijven die nog wel een beetje doorschijnen. Mijn gezicht krijgt wel een stuk egalere tint en oogt een stuk rustiger als ik de concealer draag. Ik moet er ook bij zeggen dat dit een bad skin day was.

nyx hd concealer

Nog een keer naast elkaar, dan zie je het verschil goed. De concealer blijft zeker een werkdag zitten en in combinatie met poeder en een setting powder overleefde hij bij mij zelfs een stuk langer dan dat. Zelfs een feestje met flink uit mijn dak gaan – en dus zweten – hield hij aardig lang vol, nadat ik hem al de hele dag gedragen had. Wel merk ik dat hij een beetje aan de droge kant is en dus wat in de lijntjes kan gaan trekken. Zorg er dus voor dat als je hem onder je ogen wilt gebruiken je je huid goed gehydrateerd hebt.

Eindoordeel

Ik ben zeer onder de indruk van deze NYX HD Concealer, en hij zorgt ervoor dat ik ook heel graag de foundations eens uit wil testen. De draagtijd is meer dan prima en hij is naast makkelijk aan te brengen ook nog eens zuinig in gebruik. Voor maar € 6,99 mag je dit pareltje aan je collectie toevoegen en ik kan iedereen aanraden dat te doen. NYX wordt verkocht in verschillende Douglas filialen en anders kun je hem ook in de webshop vinden.

Hebben jullie wel eens een concealer van NYX geprobeerd? En wat zijn echte NYX aanraders?

12 Reacties aan “Review – NYX HD Concealer”

  1. Oeh ziet er wel goed uit, goede dekking! Ben bang dat hij voor mij veel te geel gaat zijn, maar misschien moet ik ‘m toch maar eens een kans geven. Fijne review!

  2. wauw hier ben ik zo benieuwd naar elke keer sta ik op het punt hem te bestellen en doe het dan toch niet 😉 nu ben ik overtuigd voordien prijs moet ik hem hebben! De matte lip creams van nyx zijn geweldig!!!

  3. Ziet er zeker goed uit! Ik ken NYX wel maar volgens mij verkoopt mijn Kruidvat het niet en voor de rest ken ik niet een andere winkel hier in de buurt… Als ik de concealers van NYX tegenkom zal ik er zeker eentje meenemen 😀 Xx.

  4. Hij is goed hè? Ik heb deze concealer ook en ik vind ‘m echt super. Hele goede dekking inderdaad, en dat voor een lage prijs. Mooie duidelijke foto’s heb je gemaakt!

  5. Wow, die ziet er goed uit. Heel handig ook die 2 foto’s naast elkaar! Duidelijk verschil! Ik heb nu een concealer van Make-up Store, maar deze wordt echt de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *