Als er een product is wat al eeuwen op mijn wishlist stond dan is het Orly Bonder wel. Ooit las ik een review bij Michele van Lacquerized en ging ik op onderzoek uit. Het is een product waar ontzettend veel lovende reacties op komen en wat echt schijnt te werken. Het is een basecoat voor onder je nagellak, maar geen gewone. Bonder is namelijk een basecoat die een rubbere laag achter laat waardoor je nagellak beter zou moeten hechten. Maar werkt het?

Kort maar krachtig. Ja, het werkt. Die rubberachtige laag is merkbaar als bonder is opgedroogt. De aangebrachte laag voelt stroef aan. Door deze stroeve laag pakt nagellak beter. Hecht beter. En daar komt ook gelijk een nadeel naar voren. Het hecht beter. Pigment van je nagellak heeft dan ook de neiging om in je nagels te trekken. Vooral met rode pigmenten schijn je hier veel last van te kunnen hebben. Daarom gebruiken veel mensen Bonder ook over een gewone basecoat heen. Ik heb er zelf gelukkig nog geen last van verkleuringen op mijn nagels gehad, maar ik gebruik rode nagellak ook vrijwel alleen op mijn teennagels.

De lak is dun en je moet dus een beetje uitkijken dat je niet teveel gebruikt. Voordeel van een wat dunnere lak is wel dat het gemakkelijk aan te brengen is. Bonder droogt snel wat voor mij een groot pluspunt is. Ik heb geen geduld en wil eigenlijk gelijk verder met de gewone lak. Ik heb ook de neiging om basecoat te skippen (foei!) omdat het mij te lang duurt. Met Bonder heb ik daar geen last van.

En het grootste pluspunt? Dat is dat mijn nagellak perfect blijft zitten. Normaal gesproken zit mijn lak een uur of twee en lijkt het alsof we al een week verder zijn. Ik heb vrij snel tipwear en chips. De lak hierboven zit al ruim 5 dagen (!) en zoals je ziet heb ik alleen wat tipwear. 3 dagen perfecte nagellak is geen probleem met bonder. De flesjes van Orly zijn ook handig in gebruik. Je krijgt niet alleen veel product, ze hebben ook nagedacht over de vormgeving. De flesjes hebben namelijk een rubberen dop. We hebben allemaal wel eens gehad dat de nagellak op het randje van het flesje opgedroogd is waardoor de dop vast zit. Moeilijk doen met een postboden elastiek voor grip is nu niet meer nodig. Dat zit er al in verwerkt.

Het kwastje is van normaal formaat, niet te stevig maar ook niet te slap. Net goed eigenlijk. Daardoor lakt Orly Bonder ook fijn. Ik gebruik bonder wel in combinatie met een topcoat, maar dat doe ik met al mijn nagellak. Dit heeft dus geen invloed gehad op de werking van bonder. Mijn flesje komt van de Misslipgloss webshop en kostte €9,95 voor 18ml.

5 Reacties aan “Review: Orly Bonder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *