Eindelijk, de drukke weken zijn weer over en ik heb weer alle tijd voor Beauty ’n Spice, and I missed it! Vandaag de eerste review van mijn geshopte spulletjes bij Sephora, de smoothing primer. Ik heb hier al zo veel goede verhalen over gehoord, iedereen lijkt lyrisch te zijn dus ik was erg benieuwd.

Ik denk dat jullie inmiddels allemaal wel weten wat een primer doet, voor de mensen die het niet weten. Een primer is een soort basis voor onder je makeup, het zorgt er voor dat het langer houdt, maar het is vooral bedoelt om je gezicht glad (smooth) te maken. Het ‘trekt’ het allemaal net wat strakker etc. Zie het voor je alsof je een schildersdoek bewerkt met een primer. Om de verf te laten pakken en het doek glad te krijgen prime je het, voordat je aan je schilderij begint. Dit doe je bij je gezicht dus ook.

De primer komt in een glazen flesje. Het geeft een luxe gevoel, ik hou van producten in glazen potjes etc. Dat is toch net wat leuker dan een plastic potje. Daarnaast zit er een handig pompsysteempje in, zodat je er niet met je vingers in hoeft. Lekker hygiënisch en daar houden we van. Er is goed nagedacht over dit product. Het product bevat 15 ml, wat niet veel, maar ook niet weinig is. Zeker omdat je van het product maar weinig nodig hebt.

De primer is een transparante gel, en heeft een lichte geur. Gelukkig is deze niet erg aanwezig als je het eenmaal aangebracht hebt, het doet me een beetje denken aan zo’n typische foundationgeur. Je hebt maar erg weinig van de gel nodig. Wat je hierboven op mijn hand ziet zitten is meer dan voldoende. De gel brengt makkelijk aan, ik doe altijd een beetje op mijn vingertoppen en breng het aan zoals je met een dagcreme ook zou doen. Even laten intrekken en dan kan je foundation er over heen.

Ik ben echt om, wat een geweldig product! Zeker in de winter heb ik snel last van velletjes op mijn neus, ik kan scrubben en smeren wat ik wil, maar ik blijf die velletjes houden. Deze primer maakt dat een heel stuk minder zichtbaar, of eigenlijk, het is niet meer zichtbaar! De primer maakt het lekker smooth en een perfecte basis voor mijn makeup. En het fijne is, het blijft ook nog eens langer op zijn plek. Foundation hoopt zich snel op tussen mijn wenkbrauwen en bij mijn neusvleugels, maar met deze primer heb ik daar heel wat minder last van. Ik heb hem pas een week maar hij zit nu in mijn standaard routine. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat ik nog een keertje terug ben gegaan naar de Sephora en een tweede flesje aangeschaft hebt, nu er toch nog die 3 voor 10 actie was…

Normaal gesproken ben je €12,10 voor deze primer kwijt, tijdens de 3 voor 10 actie dus ongeveer €3,33.

 

8 Reacties aan “Review: Sephora Smoothing Primer”

  1. Heb ‘m ook en ook in ben verslaafd haha! Vind hem echt fijn werken! En trouwens ook onder je oogschaduwbasis, ik merk echt veel verschil daar.

  2. Ik ben ook een fan van deze primer! Mijn huid heeft ook altijd velletjes en schilfertjes, zonder deze primer foundation erover doen maakt het alleen maar erger ‘^^

  3. Boehoe, ik stond tijdens het prijzencircus met deze in mijn hand maar het was er zo ontzettend druk -denk aan een massa meiden die tegen elkaar aan liep te duwen- dat ik hem terug heb gedaan maar daar heb ik nu wel spijt van nu ik je artikel lees. Volgende keer MOET ik hem hebben, want nu weiger ik uiteraard om de volle mep te betalen 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review & Swatches: Sephora Lip Liners | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *