De jaren 90 komen helemaal terug en al maanden lang gaan de 90s bruine lippen over het internet. Met grote dank aan Kylie Jenner, waardoor de trend ook vaak als Kylie Jenner Lips aangeduid wordt. Vandaag review ik de Essence Longlasting Nude 03 Come Naturally en de Essence Lipliner 06 Satin Mauve waarmee je deze trend perfect kan maken.

Essence Longlasting Nude Lipstick – 03 Come Naturally

Essence Longlasting Nude Lipstick 03 Come Naturally

Wil je voor de trend gaan, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven en zoek je een budget variant dan is deze lipstick een goede keuze. Ook als je niet gelijk voor echt bruine lippen gaan dan is deze lipstick ook een goede optie. Hij heeft namelijk wat paarse ondertonen waardoor hij niet te heftig overkomt.

Essence 90's Lip swatches Essence Longlasting Nude Lipstick 03 Come Naturally

Op de onderste foto zie je de bruine tonen vrij goed. De lipstick brengt gemakkelijk aan en benadrukt de velletjes en lijnen in je lippen niet heel erg. Op de swatchfoto op mijn arm zie je links de lipliner die ik zometeen uitgebreider ga laten zien en rechts de lipstick. Zoals je ziet is de lipstick wat lichter van kleur en glanzend.

Essence Nude Longlasting Lipstick 03 Come Naturally

Op de fullface foto komt de kleur wat beter tot zijn recht. De foto is wel vrij koel en daardoor is de kleur wat paarse dan hij in het echt toont. Ik vind het een gave en unieke kleur die niet al te heftig is en prima voor overdag kan. De lipstick slijt wel en blijft maar een paar uur op zijn plek en na een drankje en hapje zul je hem zeker bij moeten werken, maar met budget lipsticks vind ik dit niet zo erg.

Essence Lipliner 06 Satin Mauve

Essence Lipliner Satin Mauve

Ga je echt voor de Kylie Jenner lips dan zul je voor een matte lip moeten gaan. Dit kan natuurlijk met een matte lipstick, maar in budgetvarianten is die tint moeilijk te vinden. Een lipliner is dan de oplossing. Zorg er wel voor dat je lippen gehydrateerd zijn voor je een lipliner als lipstick gaat dragen, want het product is natuurlijk niet verzorgend en droogt uit. Een scrubbeurtje is ook geen overbodige luxe want hij zal geheid de lijntjes en velletjes tonen. Keer op keer greep ik naast deze lipliner. Alle andere kleuren waren vaak in het schap te vinden maar de 06 Satin Mauve was al-tijd uitverkocht. toen ik laatst eens in een ander filiaal was vond ik hem wel en nam ik hem natuurlijk gelijk mee naar huis.

Essence Lipliner 06 Satin Mauve

In vergelijking met de lipstick van net kun je goed zien dat deze een stuk bruiner en intenser is. De lipliner brengt gemakkelijker en romiger aan dan ik verwacht had. Hij benadrukt wel velletjes en lijntjes maar dat vind ik niet zo erg, dat is van een lipliner te verwachten.

Essence Lipliner 06 Satin Mauve

Doordat ik zo bleek ben toont de lipstick bij mij vrij heftig en ook aan de bruine kant. In het echt zal hij voor veel mensen en stukje meer roze tinten hebben. Ik vind het echt een gave kleur maar ik moet wel heel erg wennen aan de bruine tint. Het doet me een beetje aan mijn moeder denken die altijd bruine lippenstift droeg vroeger haha.

Essence 90's lips

Samen vind ik het een prachtige combinatie. Het paarse van de lipstick maakt het voor mijn gevoel net wat draagbaarder.

Verkrijgbaarheid

Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De lipstick kost € 2,39 en voor de lipliner betaal je slechts € 0,99. Een hele betaalbare manier om aan de 90s lip trend mee te doen lijkt me!

9 Reacties aan “Review & Swatches – 90s lips met Essence”

    • Bizar he! Ik moet zelfs de “stukjes” afgeslepen potlood uit m’n puntenslijper vissen haha. Ze blijven plakken!

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Ooglook - From Day to Night - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *