Een van de webshops die in mijn favorieten staat is Beautyfocus. De webshop bestaat nu een klein jaar (September 2010 zijn ze geopend) en is ontstaan uit een passie voor cosmetica. Met als motto hoge kwaliteit voor een lage prijs kan zoiets niet ongemerkt blijven. En kort geleden introduceerden ze een nieuw (en voor mij onbekend) merk, namelijk Beauty UK. Ik kreeg de vraag of ik wat wilde reviewen, en daar heb ik natuurlijk altijd wel oren naar. Een nieuw merk introduceren is voor een webshop altijd spannend en ik was dan ook erg benieuwd. Ik koos voor een van de oogschaduw palettes die Beauty UK voert en kreeg nummer 1, pastels toegestuurd. Naast dit palette kreeg ik ook een Pearl Eyeliner, waarvan jullie ook snel een review op Beauty ’n Spice zullen zien.

Het palette bevat zoals de naam al zegt pastelkleuren. Er zitten 10 oogschaduws in, samen met een sponsapplicatortje. Onder de applicator zit nog  een spiegeltje, maar deze is eigenlijk te klein om hem echt te gebruiken. Het palette is aan de kleine kant, ongeveer even groot als mijn (kleine) handen. De pans zijn ongeveer even groot als een 10 eurocent muntstukje, niet heel groot dus, maar ook niet te klein. Je komt zeker niet met je kwast in een andere kleur als je het aan wilt brengen. Het palette is van plastic en doet een beetje goedkoop aan, maar is gelukkig wel stevig. Door de plastic bovenkant kun je goed zien welk palette je in je handen hebt. De sluiting sluit goed maar is wel gemakkelijk open te maken.

Op naar de swatches:

Bij het swatchen van het eerste kleurtje dacht ik yes!! Maar de andere vielen helaas een beetje tegen. Dit is de bovenste rij.

En de tweede rij gaf dit als resultaat. Ik was toch een beetje verbaasd, hoe kon de eerste rij dan zo minimaal gepigmenteerd zijn? Ik probeerde het nog een keer en daaruit bleek dat de bovenste laag van de oogschaduws iets minder van kwaliteit was, want dit was het resultaat:

Nog steeds niet super gepigmenteerd, maar dat is vaker zo met pastelkleuren. Al met al ben ik dus zeer tevreden over de oogschaduws. De swatches zijn droog gemaakt en zonder basis. Ik ben benieuwd hoe ze uitpakken met een ooglook. Deze mogen jullie binnenkort dan ook verwachten.

Een pluspunt van de oogschaduws is dat ze niet kruimelen en een fijne textuur hebben en gemakkelijk aanbrengen. De foto hierboven is genomen nadat ik swatches gemaakt had. Je ziet wel dat ze gebruikt zijn, maar zoals je ziet, geen losse stukjes oogschaduw. Dat vind ik zelf altijd wel fijn, ik ben een beetje ‘allergisch’ voor hele vieze producten.

Het palette is dus verkrijgbaar bij Beautyfocus.nl en kost €4,99. Naast dit palette zijn er nog 5 anderen kleurvariaties verkrijgbaar. Ik ben zelf erg benieuwd naar Earth Child, met mooie naturelle kleuren en Glitz. 

8 Reacties aan “Review & Swatches: Beauty UK”

  1. Voor 5€ vind ik het er eigenlijk wel prima uitzien, misschien met een basis dat de kleuren wat mooier uitkomen. Ben benieuwd naar je look!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *