Ze liggen inmiddels al een tijdje in de winkel, de nieuwe lakjes van de Essence Colour & Go. Een complete make-over heeft deze lijn wel ondergaan, en dat is nog zacht gezegd. Ik was nooit een fan van de Colour&Go lijn van Essence, maar deze flesjes kon ik niet weerstaan. Voordat ik op vakantie ging nam ik de paarse en gele mee, en na mijn vakantie kwamen er steeds meer bij. Ik denk dat ik hiermee al een beetje verraad wat ik van de nieuwe lakjes vindt. Maar nu eerst de swatches.

In Duitsland lagen ze al even in de schappen, en toen ik van de zomer een bezoekje bracht aan CentrO in Oberhausen zag ik ze al in een DM staan. Echt overtuigd was ik toen niet, maar ik had er ook niet veel aandacht voor. Wel vond ik dat de flesjes er erg schattig uitzagen. Hoe handig is het dat de dop precies de kleur heeft van de lak? Geen eeuwig gerommel meer door je lades/stash waar alle lakken dezelfde zwarte dop hebben. De lakjes bevatten 8ml, wat iets meer is dan in de oude verpakkingen, maar nog steeds niet bijzonder veel. Voor het luttele bedrag van €1,69 mag je een lakje aan je colletie toevoegen. Geen geld toch?

Het begon allemaal met deze schone. Dit is 133, Oh My Glitter. Paars met hele mooie roze shimmer er in. Ik had niet verwacht dat deze zo goed op de nagels te zien zou zijn. Vaak lijken die glitters mooi in het flesje, maar zeker bij de wat goedkopere merken zie je er niks van terug op je nagels. Niets is minder waar met deze lakken. Daarnaast blijft hij ook goed op mijn nagels zitten. Op vakantie heb ik alleen deze lak en de volgende lak gedragen. En ik was tien dagen weg.

Dit is 118 Little Miss Sunshine, een mooie mosterd gele lak die goed bij de trendkleuren van dit najaar past. In tegenstelling tot de andere lakken heeft deze 3 laagjes nodig om mooi egaal te zijn, maar dat is vaak het geval bij gele nagellak.

Hij kwam al even voorbij in de Nails Of The Days post, en deze aparte blauwe met zilveren glitterlak is 135 I’m Bleutiful.

Ook deze lak hebben jullie al in the Nail Of The Days posts voorbij zien komen. Dit is 107 Naughty and Pink! Simpel maar wel knallend roze.

Nummer 116: Gorgeous Bling Bling is een mooi herfstlakje met gouden flake achtige glitters er in. Hier al wat tipwear omdat hij al een dag of drie op mijn nagels zat.

Als laatste, maar zeker niet de minste is 127 I Love Bad Boys, babyblauw met een iets donkere blauwe shimmer er in. Prachtig als de zon er op schijnt. Voor het mooie had er nog wel een derde laagje op gemogen, of ik had iets meer geduld moeten hebben tijdens het aanbrengen.

Een paar keer bij het dragen van verschillende van deze lakken kreeg ik de vraag of ik kunstnagels droeg. In combinatie met Seche Vite leken het ook kunstnagels, een effect wat ook Essence beloofde te geven met deze lakjes. Ik ben helemaal om en moet bekennen dat ze inmiddels hoog op mijn favorietenlijstje staan. Mooie prijsje, blijven goed zitten, drogen snel, lakken erg fijn door het afgeronde kwastje -hooray voor het in een veeg aan kunnen brengen-. Ik kan toch wel zeggen dat ik een echte fan ben geworden.

Wat vinden jullie van deze lakken?

9 Reacties aan “Review & Swatches: Essence Colour & Go”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *