inglot freedom system

Inmiddels zullen de meesten van jullie wel bekend zijn met het Poolse merk Inglot. En dan voornamelijk van de Freedom Systems, palettes die je zelf kunt samen stellen. Met blush, lipstick of oogschaduw. Ik heb eerder al twee van deze systemen gekocht, en nu er weer een Inglot store in Rotterdam zit kon ik het niet laten om even langs te gaan. Natuurlijk nam ik een Inglot Freedom System mee.

inglot freedom system

De verpakking

Ik kocht weer een systeem met 4 lege pans, maar je hebt ze ook met bijvoorbeeld twee of drie pans, of met 10 etc. Je kunt dus eindeloos variëren. Ik koos voor deze versie omdat ik al twee van deze heb liggen, en ze gemakkelijk te stapelen zijn, wat ik ideaal vind. De palettes hebben allemaal een losse, matte deksel van glas waarop schuin inglot gedrukt staat. De deksel bevestig je met magneetjes op de houder van de pans. In het begin even wennen, want ze zitten best wel stevig vast. Omdat de hoekjes best wel scherp zijn moet je ook even voorzichtig schuiven, anders druk je hem misschien in je oogschaduw.

inglot freedom system

Zoals je misschien al wel opgevallen was heb ik maar 2 oogschaduws uitgezocht. Ik vond het leuker om hem later wat meer te vullen (mooi excuus om nog eens langs te gaan! ;)) of een keer een oogschaduw als cadeautje te krijgen. Ik heb dus al twee palettes met verschillende kleuren, en koos deze keer voor een wat fellere blauwe kleur, om mee te experimenteren en een gele highlight kleur. De blauwe kleur is nummer 315 en is matte. De gele kleur is nummer 45 en is een shine finish. De pans zijn magnetisch, je kunt ze er dus ook weer uithalen. Dit kun je doen met de zijkant van de deksel, maar dan moet je wel geduldig zijn en heel voorzichtig te werk gaan. De verkoopster raadde me aan om het voorzichtig met een naaldje te doen. Voorzichtigheid is key dus!

Inglot freedom system #45 #315 swatches

inglot freedom system Het gebruik

De swatches zijn zoals ik van Inglot gewend ben, goed gepigmenteerd. Wel is de blauwe kleur een beetje kruimelig. Dat zie je wel vaker bij matte kleuren, even goed je kwast aftikken voordat je hem gebruikt om blauwe fall-out over je hele gezicht te voorkomen. Ik kan niet wachten om binnenkort eens aan de slag te gaan met deze kleuren! Ik vind ze prachtig.

Eindoordeel

Inglot is de laatste jaren iets duurder geworden, waar ik in 2011 nog € 26,- voor een volledig gevuld quad kwijt was, betaalde ik nu € 21,60 voor dit quad met 2 oogschaduws, en ik kreeg 10% openingskorting. Eigenlijk zou je dus € 24,- kwijt zijn voor dit setje. Een oogschaduw kost los € 7,- en het quad € 10,-. Voor een volledig gevulde quad zou je dus € 38,- kwijt zijn, nog steeds redelijke prijs. Ter vergelijking, bij MAC betaal je € 13,- voor een refill en voor een leeg palette van 4 € 6,50. Dat komt neer op € 58,50. De quads die MAC in limited editions verkoopt liggen trouwens vaak rond de € 40,- Ik durf de oogschaduws van Inglot te vergelijken met MAC, en voor hetzelfde geld kun je met het Inglot Freedom System dus nog steeds een stuk meer kopen als je zelf een palette samen wil stellen.

Inglot is op meerdere plekken te krijgen, zo zit er een store in Amersfoort en dus sinds kort weer in Rotterdam, en in België is sinds kort in Hasselt een filiaal te vinden. Naast de brandstores is Inglot ook te vinden bij kappers. Alle verkooppunten kun je hier vinden.

14 Reacties aan “Review & Swatches – Inglot Freedom System #45 & #315”

  1. Prachtige kleuren! Ik vind het wel onwijs jammer dat Inglot zo belachelijk veel duurder geworden is. Ik zou nu veel minder snel een palette kopen in de winkel.

  2. Prachtige kleuren! Dat blauw vind ik erg gewaagd, maar het pigment is echt prachtig! Sinds kort zit er weer een Inglot in Rotterdam dus gauw even kijken!

  3. Ik ben blij dat Inglot weer een comeback maakt! En in Amsterdam zit sinds kort ook weer een verkooppunt, dus ik ga gauw langs. Wel jammer dat duurder wordt, maar goed, het is ook wel heel goede kwaliteit.

  4. Ik vind het jammer dat Inglot zoveel duurder is geworden de laatste jaren. Het is uiteraard nogsteeds goedkoper dan M.A.C maardan nog.. Persoonlijk vind ik Inglot fijn voor de basic kleurtjes. De oogschaduw is van goede kwaliteit en de pigmentatie is top. Voor de echte bijzondere kleuren met duochrome effect etc. (Satin Taupe, Cranberry, Club etc) vind ik M.A.C het mooiste.

    Liefs,

Trackbacks/Pingbacks

  1.  30 Days of Make-up – Day 18 : Sky Blue (inglot look) - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *