Gisteren konden jullie het al langs zien komen, ik heb ook eindelijk de Inglot een bezoekje gebracht. Inglot is een Pools merk, welke meer dan 25 jaar geleden opgericht is door Wojtek Inglot. Zijn doel was hoogwaardige cosmetica, maar voor een lage prijs. Alleen de beste ingrediënten zouden gebruikt worden. Naast een enorm assortiment aan nagellak is Inglot vooral bekend door hun zogenaamde Freedom System. Verschillende soorten paletten die jij zelf kunt vullen met oogschaduw of blush. Ik vind het een geweldig systeem en toen ik afsprak om naar Amsterdam te gaan stond het eigenlijk ook gelijk vast dat we Inglot een bezoekje zouden brengen. Ik kocht 2 Freedom Systems.

Dit is het eerste Freedom System wat ik mee nam. Ik denk dat jullie op de meeste blogs al wel de dubbele, drie of vijf op een rij gezien hebt. Ik wilde er eigenlijk eentje met 5 op een rij, maar die was helaas uitverkocht, dus het werden er vier, en dan in een bijna-vierkant palette. Ook wel makkelijker op te bergen in mijn stash, ik heb meerdere vierkantte quattro’s. Ik denk dat de meeste van jullie wel bekend zijn met het systeem. Het zijn magnetische palettes. Er zitten in de hoeken ook kleine magneetjes en het glasplaatje heeft ook 4 magneetjes op dezelfde plek. Zo kun je de glasplaat dus als deksel gebruiken. Door de magneten zijn ze stapelbaar, dus als je meerdere van hetzelfde formaat hebt kun je ze ook aan elkaar vastmaken en zo opbergen. Scheelt ruimte! Dat er in op de deksel ook magneetjes zitten is er handig. Het palette wordt namelijk in de winkel al in elkaar gezet, dus dan wordt het lastig de kleuren onthouden. Ze staan wel op de achterkant, maar doordat het vrij stevig in elkaar zit krijg je de oogschaduw pans er niet zo gemakkelijk uit. Trucje: Pak je glazen deksel en ga met de magneeetjes over de hoekjes van de oogschaduw pans. Je moet er iets boven blijven en dan hoor je als het goed is vanzelf een klik. Je pan klikt vast aan de deksel en zo kun je hem gemakkelijk en zonder beschadigen (als je het met beleid doet) uit je palette halen!

Zie dat pigment! Wauw. Ik was echt ondersteboven van de kleuren die Inglot biedt. Ze zijn allemaal mooi gepigmenteerd en wauw. Ik had mijn hele hand vol swatches staan en ik geloof dat dat inmiddels ook wel bekend is bij de meiden die in de winkel in het echt hebben mogen bewonderen. Er is zo verschrikkelijk veel keuze. Ik hield het redelijk safe en koos voor wat basiskleuren die net een tikje bijzonderder zijn als de oogschaduws van bijvoorbeeld Catrice of Gosh. Van links naar rechts zie je: AMC 72, AMC Shine 21, AMC Shine 46 en AMC 62. In de laatste zwarte kleur zitten nog mooie oranje glitters, alleen die komen op de foto niet tot hun recht. Zelfs met flits kreeg ik ze er niet zo mooi op als dat ze in het echt te zien zijn.

Bovenstaand palette kost bij elkaar (dus het palette zelf inclusief de oogschaduws) €26. In mijn ogen een mooie prijs voor zulke kwaliteit. Bij Mac bijvoorbeeld betaal je er toch een stukje meer voor.

Naast het vierkante Freedom System nam ik er ook nog eentje met 3 kleuren mee. Ik heb hier alleen geen swatches van. Waarom, dat zien jullie later vandaag, maar als je mij op twitter volgt en gistermiddag meegelezen hebt dan weet je al waarom. Anders zul je tot 3u vanmiddag geduld moeten hebben 😉

21 Reacties aan “Review & Swatches: Inglot Freedom System”

  1. Ik ben ZO blij dat je me ermee naartoe genomen hebt, ik ben ook super blij met mijn aankoop. Ik heb het zelfs even uitgeprobeerd: hij blijft zelfs aan de koelkast vastzitten. Kijk, dat is nog eens een hippe magneet 😉

  2. Ik was gister ook in Amsterdam maar helaas had ik geen tijd om naar Inglot te gaan. Voorlopig kom ik daar ook niet meer en ik ga ook niet speciaal naar Amsterdam speciaal voor Inglot, dus ik baal wel een beetje. Het merk ziet er namelijk zo mooi uit en ik hoor er zoveel goede verhalen over. Zeker ook nu ik jouw swatches zie denk ik ‘Zat er maar een winkel in Rotterdam’. Wie weet ooit…

  3. Wat een prachtige kleuren heb je uitgekozen. Ik ben ook verliefd op de pigmentatie van deze oogschaduws. Ik heb al 2 palettes in mijn kast liggen!

    • Jep, er zit een Inglot store in Amsterdam. Er zijn plannen voor een webshop, als het goed is wordt deze over niet al te lange tijd geopend.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Inglot Webshop online | Beauty 'n Spice
  2.  Review & Swatches: Inglot Freedom System | Beauty 'n Spice
  3.  Look: All Inglot | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *