Ik vertelde in het MAC Club Eyeshadow artikel al dat ik nog een oogschaduw kreeg, maar dat de kleur even omgeruild moest worden omdat ik die al had. Ik gaf een lijstje mee, en uiteindelijk is hier de MAC Shale Eyeshadow uitgekomen. Een kleur die lang niet zo populair in blogland is als bijvoorbeeld MAC Woodwinked of Expensive Pink, maar zeker niet minder mooi.

mac shale eyeshadow

Op deze foto lijkt hij helaas nog een stukje paarser dan hij in werkelijkheid is, de kleur is namelijk een grijs/paars/bruine tint, en moeilijk te omschrijven. Hij komt natuurlijk in de standaard MAC verpakking, een kartonnen doosje waarin de zwart plastic verpakking zit, met een doorzichtig gedeelte in het dekseltje. Makkelijk, want zo kun je zien welke kleur je te pakken hebt. Natuurlijk is de kleur ook als refill te verkrijgen, mocht je in het bezit zijn van een zelf vulbaar palette.

mac shale eyeshadow mac shale eyeshadow

Net zoals Club is ook Shale weer een satin finish, weet je niet wat dat is dan raad ik je aan om het Club artikel even door te lezen. Het is echt een kleur die door zijn paarse ondertoon er voor zorgt dat groene ogen extra knallen, en wordt door mensen ook gebruikt als simpele go-to kleur, mooi uitgeblend tot in of net over de crease.

MAC Shale Eyeshadow swatches

Net zoals bij Club heb ik deze oogschaduws weer geswatched op 4 manieren. De eerste is weer zonder basis, hier kun je de bruine basiskleur vna de oogschaduw goed zien. Op de tweede swatch heb ik NYX Jumbo Eye Pencil in Milk als basis gebruikt, en hierdoor zie je het paarse in de oogschaduw mooi uitkomen. Op de NYX Jumbo Eye Pencil in Slate komt alleen een paarse ‘waas’ naar boven, maar doordat de kleur goed op te bouwen is zou je hem ook nog een stuk donkerder kunnen krijgen. Op NYX Purple Velvet komt het paarse natuurlijk helemaal mooi naar boven, en ik vind deze combinatie eigenlijk echt super.

Met Shale heb ik een hele mooie veelzijdige toevoeging aan mijn stash, en ik denk dat ik deze ook heel veel met plezier zal gaan gebruiken! Voor een MAC oogschaduw ben je €17,00 kwijt, tenzij je een refill (alleen de pan) haalt. Dan betaal je namelijk €13,00.

14 Reacties aan “Review & Swatches – MAC Shale Eyeshadow”

  1. Mooi draagbaar kleurtje! En ik ben verrast dat je met hetzelfde ‘potje’ 4 verschillende resultaten kunt verkrijgen, nice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *