De Rimmel Provocalips zijn hip and happening in de beautywereld. Begin dit jaar tweette ik al dat ik heel erg benieuwd was, nadat ik ze bij verschillende buitenlandse bloggers/YouTubers gezien had. En nu heb ik er twee, 110 Dare To Pink en 310 Little Minx. Ben jij net zo benieuwd als ik of ze echt zo fijn zijn?

rimmel provocalips Rimmel Provocalips

Het Product

De Rimmel Provocalips zijn de nieuwste longlasting lipproducten van Rimmel. Ze zouden 16 uur moeten blijven zitten, en horen niet af te geven. Het is een dubbelzijdige lipstick. Aan de ene kant vind je een vloeibare lipstick die je als eerste aanbrengt. Deze laat je heel even drogen en dan breng je de andere zijde aan, de gloss/balm. In principe is dit idee niet nieuw, maar al jaren op de markt. Rimmel heeft ze alleen in een nieuw jasje gestoken. Ik heb 2 kleuren, maar in totaal zijn er zes tinten te vinden in het schap. In het buitenland zijn er volgens mij zelfs nog meer/andere tinten verkrijgbaar!

Rimmel Provocalips

Swatches

Links zie je 110 Dare To Pink, een mooie zalmroze kleur. Rechts zie je de enorm felle 310 Little Minx. Mijn handen gaan van deze kleur jeuken, die wil ik uitproberen! Ik houd echt van dit soort felle kleuren.

Rimmel Provocalips Dare To Pink Rimmel Provocalips Dare To Pink Rimmel Provocalips Dare To Pink

Van Dare To Pink had ik eigenlijk niet zulke hele hoge verwachtingen. Vaak staan dit soort tinten me niet en vallen ze weg in mijn huid en maken ze me flets. Toch vind ik deze kleur verbazingwekkend mooi. Hij zit een beetje tussen een roze/peach tint in en daardoor veranderd hij een beetje van tint in bijvoorbeeld vol zonlicht. Ik vind dat deze kleur mijn ogen laat spreken en ga hem zeker vaker dragen.

Op de eerste foto zie je trouwens hoe de kleur er uit ziet zonder de tweede stap. Dit is absoluut niet aan te raden. Zeker Dare To Pink trekt in de lijntjes van je lippen, en je moet hem dan ook niet te lang laten drogen is mijn ervaring. Als je de balsem niet aanbrengt voelen je lippen droog en plakken ze heel erg aan elkaar. Zonder de balsemkant zijn de Rimmel Provocalips dus echt een no-go in mijn ogen. Nadat je de balsem aangebracht hebt en deze slijt maakt het trouwens niet meer uit, mijn lippen voelen dan niet meer extreem plakkerig en droog aan.

Rimmel Provocalips Little Minx Rimmel Provocalips Little Minx

Zeker bij mijn lichte huidskleur is Little Minx een enorme knalkleur. Als de balsem langzaam van je lippen af gaat en de lipstick een beetje gaat stainen in je lippen dan wordt de kleur nog iets dieper en iets minder fel. Ik vind het echt een prachtige kleur en prachtig bij een rustige ooglook met een mooie winged eyeliner. Alle aandacht gaat naar je mond met deze kleur.

Houdbaarheid

De kleuren zijn prachtig, maar doen ze ook wat ze beloven? Ik nam de proef op de som met mijn (niet zo gewillige) proefkonijn proefkat Pixel.

Rimmel Provocalips

Op deze foto gaf ik hem een kus op zijn kop, maar hij was het er niet zo mee eens en snel weg haha. Draak. De balsem geeft wel iets af, maar er was geen kleur op zijn vacht te bekennen.

Rimmel Provocalips

Meer bewijs nodig? Hier had ik Little Minx aangebracht en na een half uurtje dragen nam ik een slok van mijn drinken. Ook hier zie je dat de balsem wel af geeft (maar dat is logisch) maar dat er zo goed als geen kleur te bekennen is op het glas. Ik wilde eigenlijk zeggen helemaal niet, maar zo close-up op de foto zie ik toch een miniem klein beetje kleur.

Ook qua houdbaarheid zit het helemaal goed met de Rimmel Provocalips. Ik draag ze met gemak een hele (werk)dag, een hapje en een drankje overleven ze gemakkelijk en zelfs na het avondeten hoef ik niet bij te stiften. Wel slijten ze aan de binnenkant van je mond en in je mondhoeken, maar dat zie ik echt pas na een flink aantal uur verschijnen. Ik ben onwijs blij met deze lipsticks en ik wil minimaal I’ll Call You ook nog aanschaffen.

Rimmel Provocalips

Verkrijgbaarheid en eindoordeel

De Rimmel Provocalips zijn in de meeste Rimmel schappen te vinden en kosten € 11,99. Het enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat de balsem kant net iets minder product bevat (3ml tegenover 4 voor de kleurkant) en dat doordat je misschien bij stift sneller op zou kunnen gaan. Wel heb je er minder van nodig met aanbrengen dan met de lipstickkant. Ik vind ze in ieder geval iedere cent waard. Als je op zoek bent naar een fijne longlasting lipstick, ga dan zeker even bij deze kijken!

15 Reacties aan “Review & Swatches – Rimmel Provocalips”

    • Ik vind ze alleen echt droog voelen als je ze net aangebracht hebt, als je de balm aanbrengt gaat dat gevoel weg. Ze worden na flink wat uurtjes wel weer wat droger, maar ik heb gister Little Minx bijna 12u gedragen en pas rond 10u ’s avonds (toen had ik hem 10u op) vond ik hem weer een beetje droog aanvoelen!

  1. Jammer dat ze net een paar heel mooie kleuren hier niet hebben uitgebracht dan had ik nog meer keuze gehad, nu staan helaas alleen twee kleuren me echt goed, de roden zijn teveel van het goede, de nude kleur is te bruin, heb zelf de roze en degene die net onder little Minx zit.

  2. Beide kleuren zijn gewoon fantastisch! Ze doen mij zo denken aan de Max Factor Lipfinity lipsticks, exact dezelfde formule, de finish én ook het plakken van elkaar als je de balsem niet aanbrengt. Het is een must dat je die eroverheen gooit. Daar slijt het ook aan de binnenkant en in je mondhoeken, maar ook pas na uren. God, die kleuren, geweldig joh, ik ben benieuwd naar I’ll Catch you!

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Ooglook - From Day to Night - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *