Duochrome nagellak is naast Flakies een van mijn favoriete finishes. Ik ben altijd op zoek naar iets leuks en als het dan ook nog redelijk budget is dan weet ik het wel. Die moesten mee naar huis. Laatst liep ik een rondje door de stad en kwam bij de op=op voordeelshop. En daar spotte ik deze schatjes. Het zijn de duochrome lakjes van het merk W7. Er zijn een aantal kleuren verkrijgbaar in deze collectie. Ik weet niet precies hoeveel, ik gok zo’n 6 a 10 kleuren waarvan ik er drie uitkoos. Ze waren tenslotte 3 voor €10,-. De kleuren die ik heb zijn Metallic Jupiter, Metallic Mercury en Metallic Neptune. De flesjes lijken erg op die van O.P.I. en bevatten 15ml lak. Veel dus! Vandaag laat ik jullie de swatches van deze kleuren zien.

Als eerste Metallic Jupiter, een mooie kleur met een mooie glitter er in. De kleuren die je kunt spotten in de verschillende kleuren licht zijn donkerblauw tot zwart met mooie blauwe en paarse glitters, maar de basiskleur kan ook veranderen naar rood/paars met geel/oranje glitters. Heel veelzijdig dus. Dit is mijn favoriet van de drie kleuren.

Als tweede Metallic Mercury, welke een meer rood paarse basis heeft met roze/paarse glitters. In ander licht verkleurt de lak naar een meer rood oranje basis met gele oranje en een beetje groenige glitters. Dat laatste is heel lastig op de foto te krijgen en zie je dus ook niet heel erg goed helaas.

And last but not least is Metallic Neptune. In tegenstelling tot de vorige twee heeft Neptune meer een shimmer in plaats van een glitter over zich. De basis is blauw met paars en in bepaalde lichtsoorten verkleurt hij naar blauw/groen. Hoewel ik de groene kleur beter op de foto kreeg.

De lakjes doen me denken aan de ORLY Galaxy Edition en aan Stargazer lakken. Ze hebben een zelfde soort finish. De lakjes hebben een gemiddeld kwastje qua grootte, welke fijn lakt. Ze hebben maar twee laagjes nodig om te dekken. Wat ik wel een enorm nadeel vind is dat ze stinken. En niet zo’n klein beetje ook. Ze ruiken echt naar die ouderwetse nagellak die mijn moeder vroeger altijd droeg en waarvan ik hoofdpijn kreeg. Zo’n geur waardoor mijn katten de eerste twee dagen ver uit mijn buurt blijven met een “baasje, je handen stinken” blik.. Ik denk dat jullie het nu wel snappen.

Ik kocht mijn w7 lakjes dus bij de op=op voordeelshop in Apeldoorn. Ik zou bij jou in de buurt kijken naar verschillende voordeelhallen aangezien ze daar vaak van dit soort lakjes verkopen. Op het internet zijn een aantal webshops die w7 verkopen, maar ik heb daar deze duochrome nog niet kunnen vinden. Mocht je ze ergens tegen komen dan raad ik je zeker aan er een (of meer) mee te nemen, want ze zijn echt heel gaaf.

 

16 Reacties aan “Review & Swatches: W7 Duochrome nagellak”

  1. Deze zijn zo mooi! Ik heb ze al eerder gezien en sindsdien MOET ik ze hebben, maarja, ik kan ze nergens vinden 🙁 Ik weet ook geen op=op shop in de buurt 🙁

  2. Ik heb deze en drie andere van die collectie. Ze zijn echt zo mooi en ook zo goedkoop! Ik heb ze gewoon gekocht bij een drogisterij.. een DA oid.

    • Ahh handig dat ze ze daar ook hebben! Denk dat het een franchise filiaal is, die mogen natuurlijk zelf bepalen wat ze verkopen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *