Een van mijn favoriete gadgets hier in huis is toch wel mijn iPad. Ik kijk er filmpjes op, surf er mee rond en hij wordt niet alleen door mij, maar ook door mijn vriend erg veel gebruikt. Daarom vind ik het belangrijk dat hij goed beschermd wordt. De vraag van iPad-Center.nl of ik een hoes wilde reviewen kwam ook precies op tijd, want door het vele gebruik begaven mijn cases die ik op dat moment gebruikte het een beetje. Ik koos voor een groene Switcheasy Exec Folio hoes.

switcheasy ipadhoes switcheasy ipadhoes

De SwitchEasy Exec Folio voor iPad is een folio case, dat wil zeggen dat het niet alleen een achterkant is zoals met een backcase het geval is, maar dat het een soort van boek is wat om je ipad heen gaat. In deze case zit de ipad niet geheel in een rubberen rand geschoven, maar net zoals bij een backcase ingeklikt. Dat vind ik zelf fijner werken, omdat je dan over de gehele iPad beschikbaar hebt zonder rare obstakels waar je met je handen om heen moet. Ook een voordeel is dat door deze inner case de iPad niet heel veel dikker wordt. Zo blijft het een handig formaat om mee te nemen in je handtas. De iPadhoes is wel vrij zwaar door het PU materiaal waar het van gemaakt is.  Hierdoor wordt je iPad wel iets zwaarder, maar is wel van een goede kwaliteit die er voor zorgt dat hij niet beschadigd. De flap aan de voorkant heeft een magneet sluiting waardoor de iPad op slaapstand gaat zodra je deze dicht doet. Ideaal, dan hoef je hier niet meer over na te denken als je hem weg legt!

switcheasy ipadhoes switcheasy ipadhoes switcheasy ipadhoes

Heel handig, de hoes is ook om te toveren tot een standaard! Aan de binnenste rand van de inner case zit geen gehele strip zoals aan de buitenkant, maar in het midden alleen een gedeelte waar hij in klikt. Door deze los te klikken en de voorkant om t draaien kun je de iPad neerzetten. Door de ‘sleuven’ in het materiaal is de iPad op verschillende standen neer te zetten. Ook aan het bereiken van bijvoorbeeld de geluidsknoppen en het laadgedeelte is gedacht. Op deze plekken zit namelijk een inkeping in de inner case, waardoor je alles gewoon kunt gebruiken. Ik merkte wel dat als de hoes losgeklikt wordt hij ietjes verschuift, waardoor bijvoorbeeld de sluimer-knop niet 100% in het midden blijft zitten. Hier heb je geen last van, want je kunt hem gewoon gebruiken, en als je de hoes niet als standaard gebruikt zit hij wél netjes in het midden.

 

De hoes is een stukje duurder dan de backcases die ik normaal altijd heb. Voor de SwitchEasy Exec Folio Case betaal je namelijk € 59,95. Voor de prijs krijg je wel echt waar voor je geld, en ik ben heel erg tevreden over de kwaliteit van de hoes. Hij lijkt veel duurzamer te zijn dan de backcases die ik hiervoor gebruikte. Het enige minpunt wat ik over deze hoes te zeggen heb is dat de kleur ietwat afwijkt van de afbeelding op de website, de hoes zelf is namelijk wat meer mosgroen, de inner case is wel echt felgroen. Houd daar rekening mee als je een hoes gaat bestellen, kleuren op een beeldscherm zijn altijd anders dan in werkelijkheid! De hoes is te bestellen bij iPad-Center.nl en als een product op voorraad is én voor 19:00 besteld dan heb je hem de volgende dag al in huis.

Eén Reactie aan “Review – SwitchEasy Exec Folio iPadhoes van iPad-Center.nl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *