T.LeClerc Loose Powder

Een poosje terug kreeg ik de vraag of ik interesse had in het testen van een T. LeClerc Loose Powder in een kleur naar keuze. Een kleur naar keuze ja, want T. LeClerc heeft poeders in maar liefst 20 verschillende kleuren. Omdat mijn geliefde MAC Prep + Prime poeder bijna op was besloot ik voor de Translucide versie te gaan. Ook omdat ik zo ontzettend licht ben qua huidskleur dat ik bang was dat een gekleurde poeder op zou vallen op mijn huid. Benieuwd wat ik van het product vind? Lees dan snel verder!

T. LeClerc Loose Powder

Als eerste de verpakking. Mag ik even zeggen, wauw! Ik vind het echt een geweldig mooie, luxe uitstraling hebben. Het potje is van een zilverkleurig tin materiaal, met mooie versieringen. Als je de verpakking voor het eerst open gaat maken zit er een lint om de rand heen geplakt, met een zegel waarop het logo van het merk staat. Ik wilde hem eigenlijk niet open maken, zo tof en luxe voelde het aan. Sucker voor mooie verpakkingen hier.

T. LeClerc Loose Powder T. LeClerc Loose Powder T. LeClerc Loose Powder

Als je het dekseltje open maakt zie je een losse shifter. Hij ligt echt los in de tin, en is ook iets kleine dan het tinnetje zelf. Als je de shifter uit het tinnetje haalt dan zit er een plastic kapje in. Ook deze kun je loshalen, maar dit moet je heel voorzichtig doen. Ik had het poeder overal liggen zoals je ook wel een beetje kunt zien op de foto (kijk maar eens rechtsonder). Het nadeel van de verpakking is dan ook wel dit, om het poeder te gebruiken moet je af en toe wat op het plastic dekseltje scheppen, waarop je de shifter hebt liggen. De shifter los in de tin werkt niet, hij is te klein en blijft niet zitten en als je dan met je kwast in de verpakking zou gaan dan zit het -weer- overal behalve op de kwast. Of ik gebruik de verpakking verkeerd, maar ik weet niet wat anders de beste manier zou zijn.

Het poeder zelf is roze getint, ik had wit verwacht bij translucide omdat ik dat gewend ben van translucent powders. Eenmaal op je gezicht aangebracht zie je hier gelukkig niks meer van. Zelfs ik met mijn bleke huid heb geen last van verkleuringen. Sterker nog, ik heb het idee dat hij mijn huidskleur wat gelijker trekt. Ik heb geprobeerd full-face foto’s te maken, maar je zag geen verschil in de matheid of de tint van mijn huid doordat ik al een matte foundation gebruik.

Gedurende de dag merkte ik wel dat ik op bepaalde plekken wat shine kreeg, maar dit heb ik met ieder poeder, en dat vind ik niet heel erg. Mijn foundation bleef prima op zijn plek zitten. Ik gebruik de poeder zelf voor over mijn foundation, maar de versies in kleur (je hebt groen, geel, paars, bronze etc.) kun je ook onder je foundation gebruiken als corrector.

Ik ben fan van dit poeder! De verpakking is niet helemaal mijn ding, maar gelukkig zijn de kleuren ook in vaste compactpowders te krijgen. Dat lijkt me een stuk fijner werken. De prijs varieert, maar je bent ongeveer €35,- tot €40,- kwijt voor een T. LeClerc Loose Powder. Op de UK website wordt het product verkocht voor £36,-

4 Reacties aan “Review – T. LeClerc Loose Powder Translucide”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *