Travalo

Met een 100ml parfum sjouwen? Dat heb ik nooit begrepen. Sowieso zitten mijn tassen al veel te vol en zijn ze al zwaar zat, maar ik ben doodsbang dat die glazen fles het begeeft en vervolgens al je spullen onder zitten. Al een hele tijd heb ik de Travalo in mijn bezit, maar ik heb er nog nooit een review over geschreven. Een Travalo is een ontzettend handige navulbare parfumverstuiver, waardoor je niet meer met de volledige flacon hoeft te slepen.

De verpakking die je hierboven ziet is een cadeauverpakking, normaal gesproken koop je een enkele verstuiver. In de cadeauverpakking zitten twee verstuivers van 5 ml, wat goed moet zijn voor 65 sprays, en een leren hoesje. De verstuivers in de cadeauverpakking zijn de Classic Excels, er is ook een Classic lijn, deze is iets kleiner, heeft 4ml inhoud en is goed voor 50 sprays.

De verpakking

travalo travalo

Zoals ik al zei zitten er in de cadeauverpakking dus twee verstuivers en een leren case. De Travalo’s passen precies in deze op maat gemaakte case waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn, en ook snel vindbaar in je tas. Door de case wordt het geheel natuurlijk wel wat dikker, en je hebt eigenlijk maar 1 parfum nodig, die je die dag draagt. Het ideale aan de Travalo verstuivers is toch wel dat ze ook gewoon mee mogen in je handbagage. Ze zijn gemaakt van aluminium, en het kijkvenstertje is niet van glas. Hierdoor zijn ze onwijs stevig, en Travalo zelf claimt dat ze een val op beton moeten kunnen overleven zonder te lekken. Ik heb het niet uitgeprobeerd, dus we moeten ze daarvoor maar op hun woord geloven.

travalo travalo

Zoals ik al zei hebben ze dus een venstertje waarmee je de inhoud zou moeten kunnen zien. Mijn roze variant is op dit moment niet gevuld, en je ziet dus geen vloeistof. Onderaan de verstuiver zit een plastic gaatje, waardoor je hem kunt vullen. Hier lekt geen vloeistof uit, wat bij goedkopere versies nog wel eens wil gebeuren (been there, done that).

Het gebruik

travalo vullen travalo vullen travalo vullen

Het vullen van een Travalo lijkt in eerste instantie een beetje eng, maar het is heel erg gemakkelijk. Bij de meeste parfums kun je het spuitmondje eraf halen (voorzichtig trekken en hij gaat los) en dan zie je een soort uitstekend stukje zitten. Hier zet je het gaatje onderaan de Travalo op, en drukt vervolgens een aantal keer. Hierdoor wordt de parfum in de verstuiver “gespoten”. Wat ook fijn is dat door deze methode er geen product verspild, maar het ook niet in aanraking komt met lucht waardoor je lekkere geur zou kunnen bederven.

travalo

Of het gelukt is kun je heel makkelijk zien door het venster, als je goed kijkt zie je dat mijne voor 3/4e gevuld is.

Ik vind het ideaal voor een vliegreis, maar ook gewoon voor onderweg, als je voor een afspraak net even iets wil opfrissen. Of tijdens het stappen, jij bent dat meisje wat om 4u gewoon nog fris ruikend door een kroeg of discotheek loopt na een hele avond dansen.

Verkrijgbaarheid

Travalo is onder andere verkrijgbaar bij ICI Paris XL en Douglas, de adviesprijs voor een 5ml Classic Excel is € 14,99. Mocht je een gift-set tegen komen dan ben je ongeveer € 30,99 kwijt.

3 Reacties aan “Review – Travalo: Navulbare Parfumverstuiver”

  1. Ik heb er eentje en vind het echt ideaal! Zou ook nooit met een grote parfumfles gaan slepen en dit systeem werkt heel goed en zonder lekken of andere vervelende issues. Leuke giftset dit!

  2. Ik heb wel eens een goedkope variant gehad van Douglas en die ging lekken, dus mijn ervaring was direct: nooit meer! Toch ben ik nu wel weer nieuwsgierig geworden, deze klinkt toch wel erg goed. Voorlopig eerst maar m’n tasrollers/tasverstuivers opmaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *