Ik beloofde gister in de comments om vandaag de swatches van mijn geshopte spulletjes van de Papagena collectie te laten zien. En belofte maakt schuld, dus hierbij de swatches. Verwacht nog geen review, die zal wat later volgen als ik de producten ook daadwerkelijk gebruikt heb. Be prepared voor heel veel foto’s en weinig tekst ๐Ÿ˜‰ Laten we beginnen bij de bronzer.

Dit is de bronzer, Gold Nuggets. Het zijn parels waar je met je kwast over heen gaat en zo de kleur op pikt. Dit doet me aan “vroeger” toen ik 16 was denken. Toen had de moeder van een vriendin een soortgelijk product. In die tijd was het heel erg luxe voor ons en voor het stappen gebruikten we het dan ook stiekem haha. Links zie je de swatch direct aangebracht, rechts is hij uitgevaagd tot een subtiel glansje. Deze parels zijn wel erg glitterig dus je hoeft maar een klein beetje te gebruiken.

Als tweede de blushsticks in de kleuren Bird of Paradise (de roze) en Tigerlily (oranje). In de winkel van de testers was ik niet echt overtuigd. Bij het swatchen op mijn arm kreeg ik rare klonten erin en hij smeerde niet uit. Later bedacht ik me dat die testers “open” in de lucht staan. De dop is er vanaf en zo staan ze eigenlijk in het vak. Niet heel gek dat je dan rare klonten er in krijgt want zo droogt de blush natuurlijk uit. Verkijk je daar dus niet op! Ze zijn niet heel erg gepigmenteerd, je moet een aantal keer aanbrengen, maar zo kun je de kleur wel heel goed opbouwen.

Dit is het Birds of Feather palette. Mooi gepigmenteerd jungle-like kleurtjes. Ik werd tijdens het swatchen erg blij van het pigment dus deze lag snel in mijn mandje.

Ook in Rumble in the Jungle zitten weer erg mooie en gepigmenteerde kleuren.

Dit waren alle producten die ik uit de collectie kocht! Ze hebben ook nog nagellak (waarvan ik al soortgelijke kleurtjes heb) en eyeliners (waar ik nog over twijfel) en lipstick glosses. Die laatste waren niet echt iets waarvan ik dacht jeej die wil ik hebben, dus die heb ik laten liggen. Grappig eigenlijk, op de pers productfoto’s had ik eigenlijk niet het idee dat deze collectie wat voor mij was. Bij geen van de producten had ik het gevoel dat ze toegevoegde waarde aan mijn collectie waren, maar toen ik in de winkel stond vond ik bijna alles heel gaaf.

Ik hoop dat ik jullie een idee heb kunnen geven van het pigment etc. van deze collectie en zodat jullie nu een idee hebben van wat jullie willen hebben. Waar ga jij voor?

23 Reacties aan “Swatches: Catrice Papagena”

 1. Mooie swatches ! Heb vanmiddag de 2 palettes blind gekocht, zonder te swatchen, zagen er zo mooi uit !
  En het lichtgroene lakje, wil de donkergroene ook graag, maar die was er niet meer.
  De rest vond ik mwoah. De bronzer is prachtig, maar te glanzend voor mijn vette huid, dus ook laten liggen.
  Ben morgen in Amsterdam, zal daar nog even kijken voor het donkergroene lakje.

 2. Ik heb de Goldnuggets ook! Ze zijn echt prachtig! Ik was nog aan het twijfelen bij de palettes, maar nu ik swatches heb gezien, wil ik er toch nog รฉรฉn!

 3. Bedankt voor de swatches! Bij mij ligt de collectie er nog niet, ben net nog wezen kijken. De lipsticks lijken mij wel apart, dus die wil ik even beter bekijken. De blush sticks vind ik ook mooi ๐Ÿ™‚ Ik twijfel alleen nog welke kleur ik wil. De rest van de collectie is ook mooi, maar ik heb besloten dat ik momenteel genoeg oogschaduws en nagellakjes heb, dus die laat ik liggen ๐Ÿ˜‰

 4. Ik had niet moeten kijken!
  Ik wou geen oogschaduw kopen, maar de eerste ziet er wel heel erg mooi uit.. Ook het groene kleurtje uit de 2e vind ik erg mooi!

  …en de blush, die wil ik ook…
  Ik heb een blush stick liggen maar die gebruik ik nooit, dus misschien is het niet zo slim om hem te kopen haha! Ik wou ook nog zo’n gloss stick..

  Ik ga zo maar eens naar het centrum hihi (A)
  Stomme Catrice..

 5. gaaf! ik heb vandaag gekeken, maar daar hadden ze het nog niet! ik wil de gold nuggets, cream blushes en de lipsticks!

 6. ik heb de palletjes! en 2 nagellakjes,de 2 blush sticks,de bronzer,de nepwinpers.
  ben echt blij ze zien er op je foto`s super mooi uit!!

 7. Goede swatches! Ik wil echt graag die blushsticks. De collectie heb ik hier nog niet gezien in Kruidvat, maar ze zijn hier dan ook altijd bijzonder laat met het plaatsen van de LE-collecties. Ik zal nog even geduld moeten hebben dus…

 8. Wat een leuke producten zeg! Thanks for swatching. Ik houd mijn ogen open in de winkels, maar hier zijn ze helaas nog niet. ๐Ÿ™

 9. Ik heb ook een oogschaduwpalette gekocht, birds of feather. Voor de rest vond ik de collectie niet heel erg leuk. Ik wilde nog wel nagellakjes, maar die waren natuurlijk al weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *