Voor mijn gevoel kreeg ik het persbericht nog niet zo heel lang geleden binnen en schreef ik er over, en nu ligt hij al weer in de schappen van de winkels. Ik heb het over Essence hun nieuwste trend edition, Ballerina Backstage. Zoals een echte beautyaddict betaamd kocht ik een aantal producten. Bij het persbericht schreef ik al dat ik nieuwsgierig was naar de zwarte lak met oranje glitters en de blush soufflé. Ook schreef ik dat ik de eye soufflés interessant vond. Deze heb ik niet aangeschaft omdat ze me in de winkel niet zo heel erg bijzonder vond.

Ik begin met de blush soufflé in de kleur Prima Ballerina. Met lichtroze als kleur voor deze blush past hij precies in het plaatje van een meisje-meisje ballerina. Tenminste, ik stel mij een ballerina altijd voor als een blond meisje met een porseleinen huidje, waarbij een lichtroze blush perfect staat. Het glazen potje is zwaar, waardoor je het gevoel hebt een stukje kwaliteit in je handen te hebben. Helaas is de dop dan wel weer van plastic. Gelukkig van redelijke kwaliteit waardoor het gevoel niet helemaal verloren gaat. Een soufflé is een soort mousse, het makkelijkste om zo’n soort blush aan te brengen vind ik met mijn vingers.

Helaas is de blush niet zo heel goed gepigmenteerd. Dit zijn meerdere laagjes over elkaar aangebracht. Ik vind het heel jammer dat zelfs bij mij de blush zo goed als niet zichtbaar is. En dat terwijl ik een echte bleekscheet ben. Voor meiden met een mooi gebruind huidje door de zon is deze blush dus niet aan te raden.

Het tweede product wat ik kocht waren deze twee lipglosses. Ik vind de verpakking echt super cute met die kanten details. Wat dat betreft heeft Essence de spijker op zijn kop geslagen. Ik vind de verpakkingen van de producten erg goed passen bij het concept van een Prima Ballerina.

De applicator is niet een standaard sponsje. Essence heeft er deze keer voor gekozen om een klein kwastje te gebruiken. Ik vind hem zelf erg fijn werken. Hij is wat stugger maar brengt wel fijn aan. Niet helemaal gelijkmatig, maar ook niet zo dat hij bijna onbruikbaar is.

Zoals je kunt zien zijn de lipglosses goed gepigmenteerd. Minpunten zijn dat ze snel in de lijntjes trekken, wat je goed kunt zien bij een lichte kleur als Wear your little tutu, bij on your gracile tiptoe zie je dit minder goed. De lipgloss blijft goed zitten, maar is daardoor wel erg plakkerig. Ik vind plakkerige lipgloss niet erg, maar ik kan me voorstellen dat je het niet fijn vindt. Wear your little tutu is echt heel licht en persoonlijk vind ik het een moeilijke kleur om te dragen.

Van de nagellak heb ik op dit moment nog geen swatches. Ik vind het meer een lakje voor in de herfst en met het lekkere weer van afgelopen dagen geen lakje om te dragen. Al met al vind ik dit een leuke collectie.

15 Reacties aan “Swatches: Essence Ballerina Backstage”

  1. Ik denk echt precies hetzelfde over die blush soufflé. Ik vind het zo’n mooi product maar de kleur is wel erg subtiel. Jammer, want ik wilde graag eens zo’n blush uitproberen zonder gelijk een fortuin uit te geven!

  2. Hmm jammer dat de blush niet zo goed gepigmenteerd is! Was er wel benieuwd naar eigenlijk, maar aangezien ik redelijk bruin ben door de zon zal ie niks voor mij zijn.. Ik vind de koraalkleurige lipgloss wel erg mooi!

  3. de blsuh bevalt mij eignelijk jusit heel goed, hij is idd net zo heel goed gepigmenteerd, maar ik vind dat eigenlijk wel prettig. vind blushes nog steeds een beetje “eng”

    het zwarte lakje vind ik ook echt supermooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *