Al tijden ben ik benieuwd naar dit merk. Ik heb het al op verschillende blogs voorbij zien komen en zeker in de vakantietijd zie je regelmatig blogposts over Kiko verschijnen. Want ook Kiko is een merk wat helaas niet in Nederland verkrijgbaar is. Met verpakkingen die op MAC lijken is het een geliefd merk, maar gelukkig zijn de prijzen een stuk beter betaalbaar dan die van MAC. Ik wist dat er een Kiko filiaal in CentrO Oberhausen zat, dus toen ik daar was moest en zou ik die winkel instappen. En ik had geluk, want op dat moment was er sale en waren onder andere de nagellakken afgeprijsd. Ik betaalde dan ook maar €1,50 per lakje. Koopje toch? Ik nam drie kleuren en een shatter nagellak mee.

Een kleur die mijn vriend heel gaaf vond was deze. Hij is sowieso een fan van de kleur paars. Oogschaduw of nagellak, hij trekt altijd een paarstint uit mijn kast met de mededeling dat ik deze eens moet proberen. Zo ook in de Kiko winkel. “Deze is gaaf Jess”. En zo nam ik deze lak dus mee naar huis. Het is een ontzettend mooie donkerpaarse lak. Maar het mooiste van alles vind ik de glitters. Holografische glitters wel te verstaan. Gaaf als het zonnetje schijnt. Helaas is de kleur wat donkerder en voor de zomer in mijn ogen wat minder geschikt. Ik zou hem eerder op een mooie herfstdag dragen. Desondanks is het een van mijn favoriete kleuren die ik gekocht heb. Dit is nummer 255, welke binnen twee lagen dekt. Helaas heeft Kiko geen namen aan hun producten gegeven, maar nummers. Minpuntje. De lakken hebben een gemiddelde droogtijd. Ik vind ze niet heel snel drogen maar het is te doen en zeker met een sneldrogende topcoat heb ik er geen problemen mee. De lakken zijn wat aan de dikkere kant maar blijven desondanks wel fijn uit te smeren op de nagels.

Ik was ook al een tijdje op zoek naar een leuke grijstint. Een kleur die niet snel bij mijn huid staat, maar die ik wel neutraal vind, voor als je een keer geen knalkleur op wil hebben. Nummer 380 is perfect voor mij. Cremegrijs, zonder enige vorm van glitter. Ook deze was gemakkelijk aan te brengen en dekt binnen 2 laagjes.

Mint is deze zomer helemaal hip en ik kon deze dan ook niet laten liggen. Dit is nummer 389. De lak heeft een derde laag nodig om compleet en egaal dekkend te zijn. Iets wat vaak voor komt bij lichte kleuren zoals deze.

Kiko heeft een flink aantal shatter lakjes in het assortiment. Ook al is het al weer een beetje ‘uit de mode’, toch blijf ik het leuk vinden. En ik had nog geen gele shatter dus voor 1,50€ kon ik deze niet laten liggen. Hij breekt in mooie stukken en droogt mat op. Voor een glimmende versie is een topcoat aan te raden.

Al met al ben ik erg blij dat ik deze lakken aan heb geschaft en ze zijn een waardevolle aanvulling op mijn collectie. Kiko heeft een ontzettend groot assortiment aan verschillende lakken en op deze manier is er voor ieder wat wils. Ik kocht de lakken in de sale voor €1,50 per stuk. Hoeveel ze normaal kosten durf ik niet te zeggen. De lakken bevatten 0.37 fl oz wat omgerekend ongeveer 10 ml is. Ik ben erg blij met mijn Kiko lakken en ik raad jullie dan ook aan om er zeker een aantal mee te nemen mocht je bij een vestiging in de buurt zijn.

 

16 Reacties aan “Swatches: Kiko Nagellak”

  1. Ik heb 5 lakjes van Kiko en ik vind ze supermooi! De ‘gewone’ oogschaduw vind ik ook erg mooi van Kiko, maar de baked vallen me erg tegen! Ik wil erg graag een keer naar CentrO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *