brown white spotlight

In de 30 Days of Make-up Challenge heb je ze een aantal keer langs zien komen, spotlight looks. Deze looks worden ook wel eens halo of sandwich looks genoemd. Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken en het geeft altijd een speels effect aan je look. Om je voor de komende feestdagen alvast voor te bereiden heb ik vandaag een how-to picturial voor dit soort looks..

how to spotlight (sandwich, halo) look
  1. Begin met een kaal oog, en breng een basis aan. Zelf breng ik een huidskleur oogschaduw aan over mijn hele ooglid tot mijn wenkbrauw, dit haalt de plakkerigheid van de basis weg en zorgt ervoor dat alles veel gemakkelijker te blenden is. Vervolgens pak je een tint oogschaduw die net iets donkerder is dan je eigen huidskleur. Dit is je transitiekleur en deze zorgt ervoor dat alle oogschaduws straks gemakkelijk uit te blenden zijn.
  2. Nu ga je beginnen met een wat donkere tint, deze breng je aan in je buitenste ooghoek. Maak je nog niet te druk over het blenden, maar zorgt dat hij op de goede plaats aangebracht is.
  3. Omdat je een spotlight/sandwich effect wil creëren breng je dezelfde tint als gebruikt bij stap 2 aan in je binnenste ooghoek. Zorg dat je het midden van je oog vrij houdt voor de spotlight kleur!
  4. Het aanbrengen van de spotlight kleur doe je in het midden van je oog, precies waar je pupil onder zit. Ik breng zelf de kleur iets over de kleur van stap 2/3 aan, hierdoor is het zo gemakkelijker te blenden.
  5. Blend de kleuren lichtjes samen, maar zorg ervoor dat er een duidelijk verschil is in het midden van je ooglid, en waar je de kleuren blend. Het midden van je ooglid moet het lichtste blijven! Ook blend ik de bruine kleur in mijn crease.
  6. Je zou nu je eyeliner en mascara aan kunnen brengen, maar ik vind het mooier om meerdere kleuren over elkaar te gebruiken. Hierdoor krijg je meer diepte. Ik breng dus een nog donkerdere bruine oogschaduw aan in mijn buitenste ooghoek.
  7. En natuurlijk, ook in je binnenste ooghoek breng je die kleur weer aan! Blend het allemaal weer samen, en als het nodig is breng je nog wat extra van je spotlight kleur aan. Ik bracht de donkere oogschaduw ook nog onder mijn oog aan.
  8. In het meest binnenste stukje van mijn ooglid bracht ik een beetje witte oogschaduw aan, en ook onder mijn wenkbrauw highlight ik alles nog even. Blend de randen nog even goed na, breng eyeliner en mascara naar wens aan en klaar is je spotlight look!

Zoals je ziet is het eigenlijk geen hele moeilijke techniek en draait het vooral om de plaatsing van je oogschaduw. Als je het effect nog wat verder uit wil breiden kun je ook op je onderste wimperrand de spotlight techniek gebruiken, maar dat hoeft dus niet. Ik vind het effect heel erg gaaf en het is een veelgebruikte techniek hier!

2 Reacties aan “How to/Pictorial : Spotlight (Halo/Sandwich) Look”

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Ooglook - Holiday Purple Glitter Spotlight - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *