Bioderma Créaline H2O is net zoals de Naked palettes van Urban Decay een onwijs gehypet product in de beautybloggerwereld. Iedereen die naar Parijs gaat móet zo’n fles meenemen en alle visagisten en modellen schijnen er dól op te zijn. Afgelopen zomer was ik in Parijs en stond ik met 2 flessen in mijn handen, te twijfelen of ik het wel zou doen. Ik nam ze niet mee, maar wat een spijt. Ik was zo nieuwsgierig dat toen een vriend van mijn vriend met de kerst naar Parijs ging ik vroeg of ze voor mij dit product mee konden nemen. Is het de ‘Worth the Hype’?

Kort maar krachtig: Hell Yes! Met hoofdletters ja. Wat een ontzettend fijn product is dit zeg! De Bioderma Créaline H2O Micelle Solution, oftwel de Bioderma Sensibo H2O zoals de nieuwe naam luidt is een miccelair water. Dat soort product wat de laatste tijd sowieso al ontzettend gehypet wordt, en waar ieder merk wel mee uit lijkt te komen. De Bioderma variant bestaat al jaren en is ook jarenlang favoriet van visagisten. Dat wil ik dan natuurlijk wel eens uitproberen.

Het is een zachte make-upreiniger, welke je niet na hoeft te spoelen. En dat klonk mij wel goed in de oren. Ik heb namelijk een hekel aan facewashes (die gebruik ik alleen ’s morgens onder de douche) omdat ik anders de hele badkamer nat spetter. Ik houd van producten die ik niet na hoef te spoelen, maar die wel al mijn make-up verwijderen. En dat doet dit product zeker. De eerste keer schrok ik van mijn bruine watje. Daar zat toch echt wel wat meer op dan met alleen een melk en daarna een tonic.

Ik gebruik het product dus vooral om mijn gezichtsmake-up te verwijderen, maar je zou ook prima je oogmake-up kunnen doen. Ik begin zelf altijd met mijn geliefde L’Oreal reiniger omdat ik waterproof mascara gebruik, en haal na het verwijderen van mijn gezichtsmake-up nog even snel deze reiniger over mijn ogen. Geen prikkend gevoel te bekennen!

Bioderma crealine h2o Bioderma Crealine h2o

Het miccelair watertje van Bioderma komt in meerdere versies, en ik heb de populairste, de Sensibo, voor de gevoelige huid dus. Je hebt ze (als ik me niet vergis) ook voor de vette huid. De verpakking is simpel, een doorzichtige plastic fles, handig zodat je precies weet of je al weer een reisje naar Parijs moet boeken, want je fles is bijna op. De kleur van de verpakking geeft aan welke versie je van het product te pakken hebt. Sensibo is rood/roze van kleur. De verpakking heeft een gemakkelijke schenkdop, met een klikdopje. Ideaal, want zo druk je hem gemakkelijk weer dicht en verlies je geen rondslingerende doppen.

De verpakking komt in meerdere formaten, ik heb de 500ml versie. De fles is enorm, en zwaar. Reis je veel dan is het gemakkelijker om het over te schenken in een wat kleinere versie.

Is er dan ook een nadeel? Jep. Deze Bioderma producten zijn helaas alleen echt gemakkelijk in Frankrijk te verkrijgen (en ook in sommige Belgische apotheken heb ik mij laten vertellen). In Parijs zat op iedere hoek wel een Pharmacie, en daar was bijna overal dit product wel te krijgen. De gemiddelde prijs lag rond de €25,- voor 2 flessen van 500ml. Niet heel duur vind ik zelf. Ik gebruik de fles nu sinds begin januari, iedere dag minimaal 1x en de reiniger komt nog boven de sticker uit. Zuinig spulletje dus. Ik vond de flessen wel op farmaline.nl maar ik heb zelf geen ervaring met deze webshop.

Worth the hype? Helemaal, een dikke vette ja voor dit product. Bioderma, wanneer zijn jullie gemakkelijk in de Nederlandse winkels verkrijgbaar?!

8 Reacties aan “Worth the Hype: Bioderma Créaline H2O”

  1. Ben ik blij dat ik in België woon! Hier kun je het gewoon bij de iU kopen, is een soort parfumerie/drogisterij voor luxe apothekersmerken. 😀 Ik ben ondertussen ook alweer aan m’n 3e fles bezig en het is echt wonderspul. Ik gebruik het zowel op mezelf als op klanten.

  2. Ik ben nu wel heel benieuwd! Jammer dat het in NL niet makkelijk te verkrijgen is, maar ik zet hem op mijn lijstje. Wie weet als ik ooit een keer in Parijs kom haha! Ik ben wel sowieso benieuwd naar dit soort producten. Je ziet ze inderdaad tegenwoordig overal, maar heb mijn geliefde Paula’s Choice producten die hun werk prima doen, dus heb ook weer niet de aandrang om het echt snel uit te proberen.

  3. Wat een mooie foto’s. Ziet er heel mooi uit! Ik gebruik een reiniger van het Kruidvat die ik ook wel handig vind. Maar door je review zou ik toch liever mijn reiniger willen inleveren voor die van jou!

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review - Demake'Up Expert Oogmake-up Reiniger Waterproof - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *