Ik kwam dit filmpje tegen via de Facebook van een klasgenootje van mij. Allemaal even kijken voor dat je verder leest!

-Oke, jullie zullen allemaal wel door gelezen hebben ;)- Het filmpje gaat dus over huidkanker. Ik kan maar niet genoeg zeggen hoe belangrijk het is om je (en zeker als je gaat zonnen) echt in te smeren met een SPF. Doen meiden… Ik ben zelf ‘gezegend’ met een extreem witte huid en ik verbrand dus extreem snel. Ik ben meer dan eens zwaar verbrand en heb dus meer kans op een melanoom/huidkanker.

Ik zelf werd weer even wakker geschud door het filmpje en ga zeker mijn huid weer vaker controleren. Dat deed ik voor het filmpje ook al wel eens, maar zo’n video creëert toch weer een stukje extra bewustwording.

Smeren jullie je altijd in met SPF/zonnebrandcrème en wat vinden jullie van een video als deze?

8 Reacties aan “Dear 16-year-old me”

 1. Goed filmpje zeg! Ik moet zeggen dat ik me net als Femke nooit eerder heb laten nakijken, ookal ben ik al 20.. Kanker komt echt heel erg vaak voor, dus ik denk dat ik me toch eens moet laten nakijken..

 2. Ik heb’t filmpje gezien. Heel goed filmpje!
  Ben er best wel door geshockeerd eigenlijk. Ik ga zeker weten nu meer letten op mijn huid! Ik heb mezelf ook nog gecheckt/gecontroleerd (15 jaar) net als die 2 boven mij!

 3. Zeker doen! Stel dat.. En zoveel werk is het niet, als je toch al onder de douche staat bijvoorbeeld. Alleen je rug is wat lastiger, de rest kun je allemaal zelf doen 🙂

 4. Dit zet me dan toch wel even aan het denken en ga het dan ook nu op mijn blog zetten. Zelf check ik heel soms en smeer me ook wel in maar ik denk dat ik het vanaf nu nog beter ga doen!

 5. Heel goed filmpje! Ik zag het ook heel vaak op facebook staan.

  Ik snap alleen niet hoe je je huid moet nakijken en op wat.
  Ik dacht te horen dat nieuwe baarmoedervlekken daarmee te maken hebben, maar ik ontdekte er vandaag 1 onder mn oog die dus nieuw is.. :/

  Mail me svp, want misschien heb ik het verkeerd verstaan ofzo?

 6. Sorry voor mn vorige comment :$
  Ik las op wikipedia wat en gelukkig niet melanoom!

  Dus mn vorige en deze comment hoeven niet goedgekeurd te worden :$.

  • Natuurlijk keur ik ze wel goed 😉 Wellicht hebben andere lezeressen ook een soortgelijke vraag. Maar het zijn inderdaad moedervlekken die veranderen bijvoorbeeld. Groter worden, gaan jeuken etc. Of nieuwe moedervlekken, maar die ontstaan ook doordat je in de zon zit, dus dat hoeft niet altijd gelijk een melanoom te zijn. Het controleren van je huid is gewoon echt zodat je kunt zien als er wat veranderd qua moedervlekken etc. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *