Samen met mijn vriend kijk ik de serie Once Upon A Time. En hij gaat over, jawel, sprookjes. Sneeuwwitje en Repelsteeltje enzo. En toen raakte ik geïnspireerd om een aantal looks te maken. De komende tijd kunnen jullie dus van allerlei Disney prinsessen looks verwachten. Niet te uitbundig, ik wil het draagbaar houden, maar het is een leuke gelegenheid om lekker te spelen en uit mijn comfort zone te komen. Vandaag trappen we af met Pocahontas.

Iedereen die de Disney film gekeken heeft kent het verhaal van Pocahontas wel een beetje, maar voor diegene die het niet kennen: Pocahontas is de dochter van het stamhoofd van de Powhatan-indianen. Hierdoor is ze voor haar volk een prinses. Pocahontas heet officieel Matoaka, de naam Pocahontas is een bijnaam uit haar kindertijd en betekend speels, dartelend en ondeugend meisje. Pocahontas zou John Smit tijdens een reis gered hebben. Ze was toen een jaar of 10/11 en zou verhinderd hebben dat haar vader hem zou doden. Moderene historici denken echter dat dit een geromantiseerd verhaal is. Pocahontas ligt in Engeland begraven.

Anyway, genoeg geschiedenis. Op naar de look.

De look is basic. Perfect om iedere dag te dragen, maar toch met een klein tintje kleur. Als ik kijk naar de kleding van Pocahontas en haar geschiedenis dan klopt dit ook. Ze is natuurlijk een indiaan en leeft van de natuur. De enige accentkleur die ze op de meeste afbeeldingen heeft is haar blauwe ketting. Dit verwerkte ik als blauw lijntje onder mijn oog. Op mijn bewegend ooglid gebruikte ik een nude kleur van MIYO, in mijn crease een menging van twee kleuren uit het Sleek Oh So Special Palette en onder mijn oog de lichtste blauwe kleur uit het Sleek Ultra Mattes V1 Brights en naar mate ik verder bij mijn buitenste ooghoek kwam voegde ik de donkere blauwe kleur toe. In plaats van mijn standaard zwarte gelliner koos ik dit keer voor een bruine, It’s Mambo Nr. 2 van Catrice. Ook mijn gezicht heb ik verder vrij neutraal gehouden. Iets blush – Mocha van MAC – en bronzer – Sun Kissed van Anastasia -. Op mijn lippen heb ik wat lippenbalsem met een lichtbruine kleur uit het Sleek Oh So Special palette, ik had namelijk geen nude lipstick bij de hand.

En dat was alweer de eerste look uit deze serie. Binnenkort meer prinsessen op Beauty ’n Spice. Hebben jullie nog een voorkeur? Laat deze dan achter in de comments.

12 Reacties aan “Disney Princesses Looks: Pocahontas”

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Disney Prinses Look: Ariel | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *