Vroeger experimenteerde ik wat af met mijn haar, van flink blond, tot allerlei verschillende kleuren high- en lowlights, een zwarte onderkant en zelfs een keer knalrood in de onderste laag. Niet gepland, want wat donkerbruin had moeten worden werd knalrood door de roodpigmenten in mijn eigen kleur. Dat ik al twee jaar twijfel om het rood te verven heeft daar dan ook mee te maken. Als je me op Twitter/Instagram volgt heb je het al gezien, afgelopen weekend maakte ik de stap, en nu is mijn haar dus compleet anders dan jullie gewend zijn!

Sinds ik blog op Beauty ’n Spice heb ik blond haar. Variërend van mijn eigen donkerblonde kleur, tot wat lichter door highlights. Ik heb lang haar gehad, tot net over mijn schouders, met een rechte en schuine pony, maar het was altijd blond. Door het fiasco met de knalrode onderlaag durfde ik niet echt iets anders meer. Van heel donkerbruin haar word ik extreem bleek, bruin haar ben ik heel snel zat dus bleef het bij blond. Maar het kriebelde al wel tijden om het rood te verven. Ik wilde het graag koper, of een kastanjekleur, maar ik durfde nooit echt. Vroeger, toen ik 1 jaar oud was, was mijn haar peentjesoranje, van zichzelf, wat later wat blonder werd en een stuk donkerder. Je zag het niet, maar ik heb dus altijd een rode ondertoon in mijn haar zitten.rode kleurspoeling op donkerblond haar

Twee weken terug was ik weer eens bij mijn ouders, en mijn moeder is kapster. Ik had een afbeelding gezien van een koper/bruine tint en vroeg mijn moeder of zoiets mij zou staan. Of ik dan niet te bleek werd. Zij vond dat het wel kon, en we maakten de afspraak om dat afgelopen zaterdag te gaan doen. En zo geschiedde. Ik ging rood. Spannend, want als het niet zou lukken zou ik die avond tijdens het Sinterklaas vieren met een mislukt kapsel zitten haha.

rode haarkleur kleurspoeling

 

Het is een onwijs lastige kleur om te fotograferen, en in ieder licht lijkt hij weer anders te zijn. Omdat ik heel erg bang was dat het knalrood zou uitpakken en niet zou staan zijn we voor een kleurspoeling gegaan. Het is semi permanent, en vervaagt dus iedere wasbeurt weer en blijft zo’n 2 maanden in je haar zitten. Nu weet ik dat het vroeger bij mij een stuk langer bleef zitten, maar dat moeten we nog maar zien. Ik weet niet precies welke kleurcodes mijn moeder heeft gebruikt, maar het is een mengsel. Er zit namelijk een matte, wat bruine tint bij in zodat het niet te rood zou uitpakken. Ik ben echt enorm blij met de kleur, en ben heel erg benieuwd hoe het gaat lopen. Op het moment dat ik dit schrijf (de maandag na het kleuren) heb ik het nog niet gewassen en zit het er nog in zoals het geverfd is. Gelukkig vind mijn vriend het ook erg gaaf, want hij valt op blond haha.

Ik moet nog een beetje gaan experimenteren met kleding en make-up, want het is heel anders dan mijn blonde haar! Ik ‘schrik’ nog iedere keer als ik in de spiegel kijk haha. Ik vind deze blogpost stiekem heel erg spannend en ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Eén Reactie aan “Hair – Happy New Hair!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *