Hoewel ik van mezelf blond haar heb, vind ik het – vooral in de zomer – leuker om het blonder te hebben. Ik laat er dan rond de lente/zomer meestal highlights in zetten. Nu heb ik de “pech” dat mijn haar vrij veel roodtinten in zich heeft. Zo liet ik ooit een roodbruine onderlaag zetten, die knalrood uitpakte… Door deze warme tinten wordt mijn haar vrij snel warmer, en ik vind juist die echt blonde plukken door mijn haar leuk. Vandaag laat ik zien welke producten ik gebruik om dit zo ver mogelijk te beperken.

hoe houd ik mijn blonde haar blond

De meeste van jullie zullen wel eens gehoord hebben van zilvershampoo. Een paarse (ondanks de naam zilver) shampoo, speciaal om de gele gloed uit blond/grijs haar te halen. De werking van zo’n shampoo ligt hem in de kleur. In het kleurenspectrum ligt de paarse tint tegenover de gele, het zijn dus tegengestelde ofwel complementaire kleuren. De paarse kleur van de shampoo ontrekt de gele gloed uit het haar. Hele lichte haarkleuren moeten wel uitkijken, de paarse tint kan namelijk in het haar trekken.

kruidvat zilvershampoo hoe houd ik mijn blonde haar blond

Als zilvershampoo gebruik ik die van Kruidvat. Voor mijn haar werkt deze goed, maar je hebt ook duurdere kappersmerken die zilvershampoo’s verkopen. Ik gebruik de zilvershampoo ongeveer een keer in de week, of om de week. De zilvershampoo is speciaal bedoeld voor het ontrekken van de gele waas over het haar, en bevat geen voedende bestandsdelen. Je zou het product dus vaker kunnen gebruiken, maar het zal je haar niet voeden zoals je normale shampoo dat wel doet.

hoe houd ik mijn haar blond goldwell dual senses blondes & highlights shampoo

Tussen de zilvershampoo beurten door was ik mijn haar met een shampoo van Goldwell Dual Senses in Blondes & Highlights, ook dit is een paarse shampoo, maar dan meer lila van kleur. Ik vind deze shampoo enorm fijn om tussen de wasbeurten met mijn echte zilvershampoo te gebruiken. Het houdt de kleur netjes, maar is een stuk meer verzorgend voor mijn haar.

goldwell dual senses serum spray blondes & highlights

Als ik mijn haar ga behandelen met een tang dan is heat-protectie erg belangrijk. Hiervoor gebruik ik de Goldwell Dual Sense Blondes & Highlights Serum Spray. Naast dat deze hitteprotectie geeft, is het ook nog eens goed voor je haar en intensiveert het de kleur.

De zilvershampoo die ik gebruik is gewoon bij de Kruidvat te krijgen voor een paar euro, helaas is de Goldwell shampoo en het serum een stuk lastiger verkrijgbaar, hier zul je namelijk echt voor bij je kapper moeten zijn. De exacte prijzen van deze producten durf ik ook niet te zeggen, ik heb ze namelijk van vriendinnetje Suzanne voor mijn verjaardag gekregen.

Wat gebruiken jullie om de kleur in je haar te laten zitten waar hij zit?

 

2 Reacties aan “Hair – Hoe houd ik mijn blonde haar blond?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *