Galaxy Nails, een nail-art die ik al ontzettend lang wilde proberen. Het ziet er alleen zo ingewikkeld uit en ik gunde mijzelf de tijd niet om het te doen. Toen ik het van de week tegen kwam begon het weer te kriebelen, ik wilde het proberen. En de avond daarna had ik wat tijd over. Winning combination. Hierboven zie je het resultaat. Ik kreeg veel reacties en likes op Twitter, Facebook en Instagram, en een aantal keer de vraag of ik een tutorial wilde maken.

En hier is hij dan. De tutorial. De eerste keer dat ik het ging doen had ik ongeveer een uurtje nodig, dus neem er even de tijd voor. Ik wilde wachten tot mijn eigen nagels wat langer waren, maar het zelf foto’s maken tijdens het lakken was nogal lastig bleek uit wat testen, vandaar dat de tutorial op een nagelwiel gedaan is.

Hierboven de lakken die je nodig gaat hebben. Niet precies deze kleuren, maar wel soortgelijke. Het is makkelijk om een beetje metallic achtige lakken te gebruiken heb ik gemerkt, daarmee komt het effect nog beter naar voren. De lakken die ik gebruikt heb zijn: L.A. Colors Art Deco Nail Art Lacquer in white, MNY 661, Diamond Cosmetics Hot Summer Pink, GOSH Gasoline, P2 Color Victim in So Cool!, Diamond Cosmetics Mystical Knights en als laatste China Glaze Fairy Dust.

Nadat je je nagels netjes gelakt hebt met een basecoat kun je beginnen met de basiskleur. Veel mensen gebruiken een zwarte basis, maar omdat ik zwart te hard vind en het heelal ook meer donkerblauw is koos ik voor Mystical Knights van Diamond Cosmetics, een mooie diepblauwe kleur. Breng een goed dekkende basis aan. Hierop ga je de nailart verder op uitwerken.

Dan ga je beginnen met de kleuren aanbrengen. Dit doe je door middel van een stukje van een makeupspons. Ik heb een setje van drie bij de Action gekocht voor minder dan een euro. Hier heb ik een stukje van afgeknipt zodat je de binnenkant van de spons kunt gebruiken. Deze is wat luchtiger en zal de nagellak dus wat minder dekkend aanbrengen.

Let the fun begin! Nu ga je op een speelse wijze kleuren aanbrengen. Het maakt niet uit waar je dit doet, als je het maar op een sponzende manier aanbrengt. Als je veel lak gebruikt krijg je het effect op de bovenkant van de nagel (dus de tipkant, op de foto de onderkant), bij weinig lak krijg je meer een effect zoals op de aanzet van de nagel. Leef je uit met de 4 kleuren die je uitgekozen hebt. Ik begon hier met de P2 kleur.

Ik vind het makkelijk om eerst op al mijn nagels een kleur aan te brengen en dan de volgende kleur er naast/ over heen te plaatsen. Na de groen/blauwe kleur koos ik voor de roze Hot Summer Pink van Diamond Cosmetics.

En zo ga je verder met al je kleuren. Speel een beetje, meng kleuren door elkaar. Zoals je ziet hoeft het echt niet netjes. Het effect is juist mooier als het wat slordiger aangebracht wordt. Als er wat op je vingers komt maakt dat ook niet zo veel uit. Met een wattenstaafje en wat nagellakremover is dat zo weer weggehaald. Ik schreef het al eerder, maar leef je uit!

Veel Galaxy Nails hebben witte stipjes als een soort van sterren. Deze voeg je het makkelijkste toe met een striper. Ik vind dit zelf niet zo heel erg mooi staan, of het moet heel erg precies gebeuren. Ik maak er dan ook meer vlekken van. Dat geeft net een beetje extra diepte aan de nail-art. Doe dit ook weer nagel voor nagel, anders is de lak bij de laatste nagel opgedroogd en krijg je de “vlekken” niet meer mooi uitgevaagd. Gebeurt dit je toch of vind je de vlekken te donker dan kun je simpelweg weer wat andere kleuren toevoegen tot je tevreden bent.

Om het helemaal af te maken en de nagels een spacey effect te geven neem je een willekeurige doorzichtige glitter topcoat. Ik gebruikte Fairy Dust van China Glaze. Deze is holographic wat weer een leuk effect geeft in de zon. Zorg er wel voor dat de glitters van klein formaat zijn. Je wilt ze het sterreneffect na laten bootsen. En als laatste lak je je nailart af met een topcoat om er nog langer van te kunnen genieten.

En dat is het! Als je al deze stappen hebt gevolgd heb je nu je eigen Galaxy Nails op je nagels zitten. Zo moeilijk is het niet toch? Ik vind het echt ontzettend gaaf en de complimentjes die je krijgt zijn altijd mooi meegenomen. Hopelijk hebben jullie wat aan deze stap voor stap tutorial gehad.

Enne, wel even een foto laten zien van jullie eindresultaat. Vind ik leuk!

22 Reacties aan “How to: Galaxy Nails Nailart”

  1. Wooo! Ik vind het effect echt héél erg mooi. πŸ™‚ Al moet ik zeggen dat ik dit liever in de herfst/winter draag door de donkere kleuren. Al is het nu ook niet echt heel mooi weer… haha. πŸ™‚

    • Ik heb dat inderdaad ook met donkere kleuren maar omdat hier die holografische glitters inzitten is het ook leuk als het zonnetje schijnt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *