Mr Saxobeat van Alexandra Stan is een veelgehoord nummer op radiostations, tijdens het stappen etc. Ik keek van de week de clip en raakte geïnspireerd. Toen ik gisteravond even tijd had maakte ik dan ook deze look, welke dus is geïnspireerd op de look die Alexandra Stan draagt in de clip.

Ik bedacht me namelijk ook dat ik een palette had liggen, Supermodel van NYX. Ik schreef daar al eens eerder een artikel over met een soortgelijke (maar meer draagbare) look. Alexandra draagt in de clip een smokey eye met blauw. Precies de kleuren die in het NYX palette zitten. Ik begon met het NYX Jumbo Eye Pencil Black Bean als basis. De look is smokey, dus dan is een zwarte basis gelijk mooi meegenomen. Ook pakken de kleuren dan zo fel uit als ik ze wil hebben.

Alle kleuren komen uit het NYX palette, de felblauwe in de ooghoek, de 2 licht blauwe kleuren over het ooglid en zwart en de donkerste blauw gemengd in mijn crease, welke ik vrij ver door trok naar mijn neus toe. Voor de eyeliner gebruikte ik de metallic eyeliner uit de Enter Wonderland collectie van Catrice, hij valt op de foto’s niet zo heel erg op, maar het gaf wel net iets extra’s. Maakte de look net iets meer af. Ik gebruikte nepwimpers van Mellow Eyelashes welke ik ooit een keer op internet kocht, in een inmiddels gesloten webshop. De uiteindelijke look vind ik erg gaaf, maar ik zou het overdag niet zo snel dragen. Toen ik hiermee beneden kwam was de eerste reactie van mijn vader “wow je lijkt wel een vampier” en mijn mams bracht niet meer uit dan “wow…” haha. Voor een feestje of een avondje stappen vind ik het wel heel goed kunnen. De lipstick is neutraal, MAC’s Lip Erase met een NYX (alweer…) Round Lipgloss in Sorbet.

Zoals de meeste van jullie wel weten fotografeer ik met een Canon 500D. Ik heb naast de kitlens waar ik normaal gesproken mee werk een 50mm lens. Deze gebruik ik niet heel erg veel en dat is toch best zonde want het is een ontzettend fijne en gave lens. Ik besloot dus, ondanks dat het al een beetje donker aan het worden was buiten een mini fotoshootje te doen. Camera op een kastje, juiste instellingen en met een infrarood afstandsbediening kun je erg leuke foto’s eruit krijgen, al zeg ik het zelf. Hieronder dus twee fullface shots maar dan op een iets andere manier als normaal 😉

En dan gelijk een kort vraagje, wat vinden jullie leuker. Fullface shots op de “normale” manier of deze “fotoshoot-achtige” manier?

20 Reacties aan “Look Remake: Mr. Saxobeat”

 1. Ik vind het een hele mooie ooglook! Zelf zou ik nooit op het idee komen om zo’n fel blauw in de ooghoeken te doen, maar het staat echt mooi.

 2. Mooi hoor! Als er iets is dat ik niet kan qua make-up dan is het wel een donkere ooglook maken. Gebruik ik Black Bean als basis, dan is de look per direct gedoemd te mislukken. Ik vind jouw look erg geslaagd en de foto’s zijn ook mooi. Volgende keer weer zo?

  • Ik ben ook vaak net een pandabeertje hoor haha! Moet met donkere looks ook nog goed oefenen 🙂 Maar begin ze wel steeds leuker te vinden!

 3. Erg mooi gedaan! Prachtige kleuren! Dat Supermodel palet moet ik ook maar weer eens tevoorschijn halen…(al ga ik jouw look zeker niet zo mooi kunnen maken). Ik vind de full face foto’s die je hebt gemaakt ook heel mooi. Vind deze fotoshoot-achtige manier zeker wel mooier dan de “normale” manier. Heel glamourous kom je nu over.

 4. Hele mooie look (yay ik heb dat palette ook! :D). Ik vind de foto’s ook HEEL ERG MOOI! Jouw haar ziet er ook echt prachtig uit met dat vlechtje. Blijven doen hoor zulke foto’s met die lens maken!

 5. Wauw, echt heel mooi gedaan! Slim om een zwarte basis te gebruiken 😀
  De foto’s zijn ook heel leuk, en goed gelukt! Het is misschien iets minder praktisch om ‘fotoshoot’ achtige foto’s te gebruiken omdat het dan misschien iets minder duidelijk is, maar het is zeker een welkome afwisseling. De sfeer etc is natuurlijk ook belangrijk, zeker bij zo’n look!

  • Daar heb je zeker gelijk in! Ik vind het soms alleen leuk om het net iets anders te doen, en je hebt natuurlijk een goed beeld van de ooglook door de detailfoto’s 🙂 But thanks voor de tips, zeker iets om te onthouden!

   • Gelijk heb je hoor! Altijd hetzelfde is ook maar saai 🙂 Ja dat is waar; full face shots op een fotoshoot manier en dan een of twee details voor de duidelijkheid is een mooie combinatie. 🙂

 6. Wauw, wat een onwijs mooie foto’s! Je ziet er werkelijk prachtig uit. Leuk detail ook, dat vlechtje in je haar. 🙂
  Ik zou je foto’s gewoon afwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *