Ik ben gek op fotografie, mijn camera is een van mijn grootste vriendjes en sinds vandaag helemaal. Al een tijdje wil ik mijn kitlens van Canon vervangen. Vorig jaar kocht ik mijn 500D in combinatie met de 18-55 IS kitlens. Vlak daarna kocht ik er een 50mm lens bij, maar hoewel dat een erg leuk lensje is kwam ik er met de foto’s voor de site vaak niet uit. Ik wilde dus erg graag mijn kitlens vervangen. Mijn ultieme droomlens is de Canon 24-70mm L, maar helaas hangt daar ook een prijskaartje van bijna €1.200 aan. Dat gaat me toch net een stapje te ver. Ik heb toen gekeken naar een third party objectief, de Sigma 24-70, maar ook deze zit rond de €850,-. Dat had ik er nog steeds niet voor over. Mijn budget lag meer tussen de 300-400€. Ik besloot te wachten en maar door te sparen voor een van die twee lenzen.

Alleen, ik had op twitter een gesprek met Elly van Pretty Happy over het vervangen van kitlenzen. Zij is namelijk ook rond aan het kijken naar een nieuw objectief. Zij kwam met de Tamron 28-75mm. Deze heeft al een veel prettigere prijs, namelijk tussen de €350 en €400,-. Ik begon steeds meer interesse in dit objectief te krijgen. Hij heeft namelijk ook een diafragma van F2.8 over de hele zoom-lengte. Een diafragma is heel simpel uitgelegd hoe groot de opening van je lens wordt. Zie het als je iris, die kan ook groter en kleiner worden, dat ligt er aan hoeveel licht er in je oog valt. Diafragma werkt eigenlijk net zo, bij een groot diafragma (2.8 is groot, hoe kleiner het getal, hoe groter het diafragma) heb je een grote opening, dus valt er veel licht je lens naar binnen. Ideaal natuurlijk met het Nederlandse druilweer. Ik wilde ook graag een objectief hebben waar het diafragma een stuk hoger kon als op mijn kitlens (die kon tot 3.5, maar als ik hem op z’n hoogste zoomstand zette maar tot 5.6). Goed, ik begon dus te kijken naar filmpjes en reviews, en hij komt goed uit de test en wordt zelfs vergeleken met mijn droomlens! Kan haast niet beter toch?

Goed, genoeg technische praat. Ik ging vandaag naar CameraTools. Dat is een fotografie shop in Apeldoorn, ze hebben ook een webshop maar ik heb geen geduld en wil als ik zoiets bestel er gelijk mee spelen. Gelukkig zit Cameratools zo’n 10 minuten rijden van mijn huis af, op een industrieterrein aan de zuidkant van Apeldoorn. Ik besloot, na lang twijfelen om er vandaag langs te gaan. Ik had in hun webshop al gezien dat het objectief op voorraad was en zij waren een van de goedkoopste. Dus sinds een uurtje ben ik een heel gelukkig meisje, in het bezit van de Tamron 28-75mm. Ik heb er €359,- voor betaald, nog steeds een behoorlijk bedrag, maar ik had het er voor over. Ik maakte toen ik thuis kwam snel wat testshots en dit is er een van:

Ik trok de mascara’s uit mijn everyday bakje, zette ze naast elkaar neer en maakte de foto. Ziet er goed uit toch? De foto is naast de standaard kleurcorrecties niet bewerkt. Vanaf nu zal ik foto’s gaan maken met dit objectief, ik ben heel erg benieuwd naar wat voor shots ik er allemaal uit ga slepen.

13 Reacties aan “Nieuwe gadget”

  1. Oh wauw dat resultaat is echt te gek! Ik twijfel nog steeds wel tussen deze en de Sigma 17-70 ivm het missen van groothoek. Eigenlijk gebruik ik het sporadisch tot nooit, maar voor op vakantie enzo…

    • Ik gebruikte de groothoek eigenlijk ook nooit. Zelfs de foto’s die ik met groothoek had kunnen schieten schoot ik met mijn 70-300 op 300mm haha :’) Dus ik denk niet dat ik het ga missen, vandaar dat ik voor deze ben gegaan 🙂

      • En voor groothoek heb ik dan natuurlijk altijd de kitlens nog… De F2.8 spreekt me wel bijzonder aan!

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Welcome home, lens! * Alyssaa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *