the body shop tea tree cool & creamy wash

Ik ben niet echt een facewash persoon. Natuurlijk maak ik iedere dag mijn gezicht schoon, maar ik gebruik lang niet altijd een facewash. Wel vind ik het heel erg fijn om onder de douche mijn gezicht met een facewash te wassen. Omdat ik wat last had van onzuiverheden besloot ik de The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash uit te proberen.

Deze romige, diep reinigende cleanser is volgens The Body Shop geschikt voor dagelijks gebruik, en zou perfect zijn voor mensen met een vette en/of onzuivere huid. Ik gebruik hem dus niet dagelijks omdat ik hem daar net iets té voor vind. Hij zou droge plekjes die je in je gezicht kan hebben niet verder moeten uitdrogen, en dat doet hij ook niet. Maar ik merk ook niet dat hij deze wel verzorgt. Natuurlijk is het product ook bedoeld voor de bestrijding van oneffenheden, en niet voor het verzorgen van een droge huid.

Ingrediënten

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Stearyl Alcohol (Emollient), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Glycerin (Humectant), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Polysorbate 20 (Emulsifier), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Phenoxyethanol (Preservative), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Menthol (Fragrance/Cooling Agent), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Salicylic Acid (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Limonene (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant).

the body shop tea tree cool & creamy wash

Het product

Zoals je op de foto wel kunt zien is het inderdaad een hele romige crème. Het eerste wat mij opviel was de sterke tea tree geur. Nu vind ik dat persoonlijk geen vervelende geur, maar als jij tea tree niet lekker vindt dan raad ik je aan dit product zeker te skippen, dan is het echt niks voor jou. Wat erg fijn en hygiënisch is, is de knijp verpakking. Zo hoef je niet met je vingers in het product te zitten. Een pompje was nog beter geweest, maar die raakt al snel verstopt door de substantie waarschijnlijk.

Ik had er al over gelezen, maar vroeg me af hoe erg het kon zijn. Als je het product namelijk aanbrengt merk je gelijk de tinteling die die menthol geeft. Het staat ook aangegeven op de verpakking, maar vermijd je ogen en de huid daarom, en de huid rondom je mondhoeken. Doe je dat niet dan gaat het trekken en irriteren. De eerste paar keer vond ik het gevoel van de koelende menthol op mijn huid niet heel erg fijn, maar ik merkte na een paar keer gebruiken dat ik er aan gewend raakte. Na een paar keer vond ik het juist lekker verfrissend en zeker ’s morgens erg fijn wakker worden.

Of het echt helpt tegen onzuiverheden durf ik niet te zeggen, ik heb altijd wel een paar onzuiverheden op mijn gezicht, en ik merkte niet per se dat deze minder werden. Wel lijken ze sneller weg te trekken, wat natuurlijk ook erg fijn is.

Al met al vind ik dit een heel erg fijn product, ik heb de tube met heel veel plezier opgemaakt en zal hem ook zeker weer ga aanschaffen! Voor 100ml betaal je € 9,- en als je hem net als ik niet iedere dag (meer om de dag) gebruikt dan kun je er een paar maanden mee doen. A little goes a long way! Wat is jullie favoriete facewash?

5 Reacties aan “Review – The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash”

  1. Klinkt erg fijn! Ik gebruik zelf dagelijks een tea tree facewash van een onbekend merk, ik denk dat het gewoon tea tree heet. Ook heel erg fijn, en lekker goedkoop.

  2. Ondanks dat ik niet van de geur van tea tree houd, ben ik toch wel heel benieuwd naar dat tintelende en verkoelende effect. Ga hem misschien toch maar eens proberen.

  3. Ik wissel nogal eens van Facewash, maar Purity Made Simple van Philosophy is toch wel heel erg fijn.
    Ik heb vroeger wel Tea Tree producten van TBS gebruikt, maar toen deed het niet zoveel voor mijn huid.
    Kruidvat heeft overigens ook een voordelige Tea Trea lijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *