Ieder make-up liefhebbend meisje weet het inmiddels wel. Oogschaduw basis is the key om je oogschaduw gedurende dag mooi en op zijn plek te houden. Naast dure versies van Too Faced, MAC en de gemiddelde drugsstore prijs (GOSH) heeft ook budgetmerk Catrice er eentje in het schap. Maar doet deze fijn werk?

Ik had al de ervaring met Catrice hun vorige eyeshadow base. Deze deed prima zijn werk, maar raakte in de vergetelheid en is uiteindelijk uitgedroogd (tja, je moet wel de dop goed dichtdraaien natuurlijk) achterin mijn stash beland omdat ik altijd greep naar mijn Urban Decay’s Primer Potion, MAC Paintpot of NYX oogschaduwbasis greep. Het werd dus hoog tijd om deze nieuwe eens te testen.

De oogschaduwbasis zit in een standaard potje met een applicatortje welke we gewend zijn van lipgloss. Nu is dit aan de ene kant hygiënisch, je hoeft niet iedere keer met je vingers in een potje, maar als nadeel is het wel dat je dus wel iedere keer met dezelfde applicator over je ooglid gaat en dan weer terug het potje in. Niet mijn favoriet dus, ik vind een tube het handigste met dit soort producten. Maargoed, mijn andere oogschaduwbasissen hebben eigenlijk een zelfde soort verpakking of zitten in een potje.

Er komt genoeg product uit de verpakking om 1 oog te doen. Je hoeft dus niet iedere keer wat bij te pakken omdat je te weinig hebt. Het smeert gemakkelijk uit, en ‘droogt’ ook snel waardoor je eigenlijk gelijk verder kunt met je oogschaduw. Zeker een pluspuntje.

Zoals je hierboven kunt zien trekt het product eigenlijk in de huid. De substantie op de bovenste foto is niet geblend, op de tweede foto zie je de geblende versie. Als je heel goed kijkt zie je dat de oogschaduwbasis niet helemaal mat is maar een kleine shimmer heeft. Het is absoluut niet storend en het zal er ook niet voor zorgen dat je matte oogschaduw opeens enorme shimmer heeft. Wat dat betreft is het dus een perfect product.

Ik heb het een tijdje getest, op een normale schooldag, een werkdag en een avondje stappen, en dat allemaal in hitte en met normaal/regenachtig weer. En eigenlijk kan ik niet meer zeggen dan dat ik meer dan tevreden ben over dit product. Het blijft goed tot zeer goed zitten, creased niet. Hij doet helaas niet zo veel voor de intensiteit van de oogschaduw, het pakt wel net iets beter uit maar het wordt er niet feller of veel dekkender door.

Eigenlijk heb ik niks te klagen, en zeker niet voor de prijs. Je betaald namelijk maar €3,99. Hiervoor krijg je 2,1 ml en kun je een flinke tijd mee vooruit. Het enige nadeel is dat de verpakking zwart is en je dus niet precies ziet wanneer het product op is. Ik kan hem zeker aanraden, en als je nog een oogschaduwbasis zoekt, niet op internet mag kopen én er geen Sephora in de buurt zit of je hebt geen €20,- over voor een oogschaduwbasis, ren naar de kruidvat en neem deze mee!

13 Reacties aan “Review: Catrice Eyeshadow Base”

 1. heb hem ook, maar helaas doet hij z’n werk toch niet zo goed bij mij..
  (al ben ik er tot nu toe nog geen een tegen gekomen die dat wel doet)

  • Balen dat hij bij jou z’n werk niet zo goed doet 🙁 Raar eigenlijk dat producten zo verschillen tussen verschillende mensen..

   • zal denk ik aan je huid liggen, die is natuurlijk ook verschillend bij iedereen…
    vind het iig wel jammer dat het niet zo goed werkt bij me.

 2. Dat klinkt hardstikke goed voor zo’n budget-basis! Ik gebruik nu één van Urban Decay, die ook goed bevalt. Zodra deze op is, houd ik deze zeker in mn hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *