catrice liquid eyeliner waterproof 010 don't leave me

Een mooie winged eyeliner, je ziet me -zeker als ik oogschaduw draag- niet heel erg vaak zonder. I love me some wing! Maar ik ben nog altijd op zoek naar de perfecte eyeliner. Een tijdje geleden kocht ik de Catrice Liquid Liner Waterproof 010 Don’t Leave Me en ik denk dat jullie net zo benieuwd zijn als ik of dit mijn nieuwe holy grail is.

Catrice Liquid Liner Waterproof 010 Don't Leave Me

De verpakking

Een van mijn favoriete manieren om eyeliner aan te brengen is met een stift met een vilten puntje. Nu is dit geen stift, maar een lekker ouderwetse potje met ‘kwastje’, maar wél met een vilten puntje. Hier scoort Catrice dus al een pluspuntje. Het puntje is niet te stevig maar ook zeker niet te slapjes waardoor het gemakkelijk is om een strak lijntje te trekken. Vooral de tip van het kwastje is redelijk flexibel, maar de basis is weer stevig.

De verpakking zelf is van zwart plastic. Wat me opvalt is dat hij vrij stroef open en dicht draait. Er blijft ook altijd een kiertje zitten tussen de dop en het flesje zelf. Hierdoor krijg ik snel het gevoel dat ik hem niet goed dicht gedraaid heb, terwijl dat wel zo is.

catrice liquid liner waterproof 010 don't leave me catrice liquid liner waterproof 010 don't leave me

Swatches

Wat fijn is aan deze eyeliner is dat hij vrij intens zwart is. Je hoeft dus niet drie keer over dezelfde lijn te gaan om een mooie zwarte eyeliner te zetten. Ook loopt hij niet in de lijntjes van mijn hand, en dus ook niet in de fijne lijntjes die je om je ogen hebt. Een van de grootste nadelen vind ik dat de eyeliner niet mat opdroogt, maar een beetje glanzend blijft. Hij blijft wel redelijk goed zitten, maar een flinke huilbui of flink wat regen, dat overleeft hij niet. Echt waterproof wil ik hem dus niet noemen. Een gewone dagelijkse dag is echter geen probleem. Het tweede nadeel aan deze eyeliner vind het ik het verwijderen. Ik merk namelijk heel erg dat hij dan afbreekt in stukjes. Kleine stukjes eyeliner die je snel in je ogen krijgt. Die je oog irriteren. En dat is ook eigenlijk, samen met het glimmende effect, precies de reden dat ik hem liever niet gebruik.

Eindoordeel

Zou ik het product opnieuw kopen? Waarschijnlijk niet. Ik houd van matte eyeliner, en deze Catrice Liquid Liner Waterproof 010 Don’t Leave Me is dat niet. En ook het afbreken in kleine stukjes vind ik niet heel erg fijn. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de niet waterproof versie van deze eyeliner. De Liquid Liners van Catrice kosten € 3,79 en wat dat betreft zijn ze lekker betaalbaar.

6 Reacties aan “Review – Catrice Liquid Liner Waterproof 010 Don’t Leave Me”

  1. Wow, die’s zeker intens zwart, love it!Dat hij niet matte is vind ik meestal niet zo erg, ik vind matte (bij mij) al snel apart ogen. Ik had trouwens van INGLOT een héél goede eyeliner, de Liquid Eyeliner, die droogde enorm matte op. Misschien een tip voor jou! Hij was iets van 12 euro en heb er precies ruim een jaar meedoen bij elke dag gebruik!

  2. Hmmm.. ik weet niet helemaal wat ik van deze eyeliner moet vinden. En dat met die stukjes die in je oog komen is erg herkenbaar en ontzettend vervelend inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *