Catrice Prim and Fine Anti Red Base

Een goede primer om als basis voor mijn make-up te gebruiken, daar ben ik altijd wel op zoek naar. Ik heb tijden die van Sephora gebruikt, en sinds Sephora niet meer in Nederland zit gebruikte ik die van Catrice. Toen ik zag dat in de nieuwe collectie van Catrice ook twee primers zaten werd ik enthousiast. Vooral van de anti-red base primer. Ik kocht hem dan ook gelijk toen ik de collectie in de winkels zag liggen.

Inmiddels heb ik hem een aantal keer uit kunnen proberen, en hele dagen gedragen.

Catrice Prime And Fine Anti-Red Base Catrice Prime And Fine Anti-Red Base Catrice Prime And Fine Anti-Red Base

De basis is blauwgroen, en zou een heel mooi minty nagellakkleur kunnen zijn. De tube is simpel, en ik word er blijer van dan het potje waar de standaard basis in komt. Een stuk hygiënischer zo! Het enige nadeel is dat er in tubes vaak veel product blijft zitten welke je er niet uit krijgt, en ik ben bang dat dat met dit product ook zo zou zijn.

Het groene van de basis camoufleert/corrigeert de rode elementen in je huid, en als je rode plekjes hebt worden deze dus ook een stukje minder.

Catrice Prime And Fine Anti-Red Base

Eenmaal uitgesmeerd zie je een lichte groene, ietwat grauwe, waas over je huid zitten, maar wat mij opviel waren de glitters. Catrice, wat dachten jullie toen jullie deze basis aan het ontwikkelen waren? Jammer! De glitters zijn vrij groot en vallen zo zonder foundation over mijn huid wel heel erg op.

Met een laagje foundation zie je er niet heel veel meer van, maar toch ben ik er een beetje huiverig mee. Als er fel licht op je huid schijnt lijkt het me dat de glitters toch opvallen. Ik gebruik de primer dan ook alleen maar als ik zeker weet dat ik niet in fel TL-licht kom te staan. De discobal-look is niet aan mij besteed.

Mijn make-up blijft prima zitten. De primer zou ook mattifying zijn, matterend  dus maar ik heb aan het einde van een kantoordag toch wel een beetje glimmende zones in mijn gezicht. Nu heb ik dat met iedere basis, dus daar maak ik me niet druk om.

Catrice, skip de glitters in de volgende batch en ik ben helemaal tevreden! Voor €4,99 is de Catrice Prime And Fine Anti-Red Base voor jou, en verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat.

16 Reacties aan “Review – Catrice Prime And Fine Anti-Red Base”

    • Ik had ze wel gemaakt, maar de lichtinval was zo verschillend dat het niet accuraat over kwam, dus weggelaten. Ik houd het in gedachte voor een volgende keer!

  1. Meh ik had ‘m ook gekocht maar die glitters zijn echt een big no! Ik heb hem ook nog steeds niet op mijn gezicht gebruikt haha. En ik had ook die andere versie gekocht, maar daar krijg ik juist een extra vette huid van in plaats van een matte.

  2. Ik snap ook echt niet waarom ze er glitters in hebben gedaan. Een lichte shimmer kan ik misschien nog wel begrijpen (maar zelfs dat heb ik liever niet, dan gebruik ik wel highlighter!), maar GLITTER? I don’t get it haha en ik hoop dat Catrice het zal gaan veranderen, want nu ga ik deze zeker niet kopen. Als er geen glitters in hadden gezeten had ik hem wel aangeschaft denk ik!

  3. Aaah ik ben ook nog opzoek naar een goede nieuwe primer want de mijn van de prime and fine collectie geraakt nu echt wel op jammer van deze

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review - Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *