Een eerste indruk is belangrijk, dat zal iedereen het wel met mij eens zijn. De eerste keer dat je iemand ontmoet, in die eerste seconden bepaal jij je mening over iemand al. En een onverzorgd uiterlijk laat geen goede indruk achter. Colgate introduceert Colgate Max White One. Met deze producten beloven ze een stralend witte lach. Of nouja, in ieder geval één tint witter in een week. Ik mocht de producten uittesten en heb ze nu meer dan een week gebruikt. Tijd voor een review.

De  producten zijn gemakkelijk te herkennen aan hun rode verpakkingen. Ik kreeg de tandpasta, het mondwater en de tandenborstel in een heel leuk perspakket. Laten we beginnen met de tandenborstel.

Het borsteltje is van lekker formaat. Ik gebruik vaak een elektrische tandenborstel met een borstel ter grootte van een grote erwt. Makkelijk te hanteren en door de mondhygiëniste kreeg ik ook aanbevolen om een kleine tandenborstel te gebruiken. Dat poetst gemakkelijker. De 360 graden borstel heeft naast de standaard haartjes ook speciale stukjes die je tanden polijsten. Mede door deze “borsteltjes” krijgen je tanden een schoon, glad gevoel. Alsof je net van de tandarts af komt.

Op de achterkant van de tandenborstel zit een tongschraper. Deze gebruik je na het poetsen voor een nog langere frisse adem. Voor mij niet echt geschikt, ik krijg snel de neiging om te gaan kokhalzen en met zo’n schraper heb je het alleen maar meer. Het schijnt dat je er wel aan gewent raakt, maar nope, not for me.

 

Dan de tandpasta. Deze heeft een lekkere minty smaak. Mijn vriend is nogal kieskeurig qua tandpasta’s, alleen met heel veel mint kan hem echt bekoren. Ook hij heeft gepoetst met de Colgate Max White tandpasta, en die beviel hem goed. Ook ik vind hem lekker, ik krijg een schoon gevoel en heb geen klachten over een vieze adem gehoord 😉 Als je goed kijkt spot je kleine blauwe balletjes in de tandpasta. Dit zijn kleine microkristallen, welke er voor zouden moeten zorgen dat de kleine vlekjes op je tanden verdwijnen en de ophoping van tandsteen tegen gaan.

Voordeel van de verpakking vind ik dat het een soort aluminium is. Hierdoor is hij makkelijk op te rollen als je straks het laatste beetje uit de tube wil hebben, en dat gaat altijd lastig bij die plastic tubes. Nadeel is wel dat hij af en toe in hele rare vormen op de rand van de wasbak staat. Nadeeltje is de klikdop, doordat deze niet heel gemakkelijk dicht klikt druk je snel op de tube, waardoor je tandpasta naar buiten drukt en de volgende keer je hele dop onder zit. Jammer!

En dan het mondwater. Zelf gebruik ik dat eigenlijk nooit. Vriendlief wel, en hij vindt het prima werken. Niet echt speciaal, gewoon mondwater.

Het lijkt er dus op dat vooral de tandenborstel en de tandpasta het werk moeten doen. Of mijn tanden echt een tint witter zijn? Ik zou het je niet durven zeggen, de gelige gloed lijkt iets minder te zijn, maar een tint is niet zo veel dat je echt denkt wauw, dat is anders. Wel zou ik de tandenborstel en de tandpasta opnieuw halen, gewoon omdat ze echt fijn in gebruik zijn.

Vanaf eind september liggen de Colgate Max White One producten al bij de Kruidvat en Trekpleister in de schappen, dus je zou ze al moeten kunnen vinden. Ik heb ze nog niet gespot, maar dan ook niet bewust gekeken. De adviesprijs is €3,99 voor de tandpasta, €3,79 voor de tandenborstel en €6,49 voor het mondwater.

5 Reacties aan “Review: Colgate Max White One”

  1. Ik zag bij mezelf echt goed verschil na een week. Ze waren bij mij een stuk minder geel. Ik vind de producten zo fijn en dat ik er backups van heb gehaald toen ze vorige week met 50% korting waren bij de kruidvat. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *